Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Točno tjedan dana nakon pljačke dostavnog kombija pošte u Zapruđu, gotovo identična pljačka dogodila se u Prečkom. Policija sumnja da se radi o istome maskiranom dvojcu. No sinoć je pljačkašima bilo još laše odnijeti plijen.


Šokirani zaposlenici pošte prepričavali su ekipi za očevid kako su ih dvojica maskiranih muškaraca zaskočila. Pri zatvaranju, prilikom prebacivanja vreća iz pošte u kombi, pljačkaši su uperili pištolje u njih. Poštar je isprva odbio pljačkašima predati ključ sefa, nakon što je jedan od razbojnika prijeteći razbio staklo, sef se otvorio, a dvojac nestao. Dežurni kvartovski policajac pokušao ih je zaustaviti.

Vezani članci Vozili kombi pun migranata i bježali od policije 02 Luda potjera u Slavoniji: Kombi pun migranata bježao hrpi policajaca preko dvije županije Slika nije dostupna Dvojac pokušao opljačkati poštu, policajci pucali u zrak

Otuđili su tri vreće vrijednosnih pošiljki. U pravilu su u takvim pošiljkama osobni dokumenti, poput putovnica ili prometnih dozvola, ali šalje se i novac. Hrvatske pošte za sve izgubljeno, građanima jamče naknadu štete. Uvidom u poštansku evidenciju bit će poznata točna materijalna šteta.

>> VIDEO: Naoružani napadači opljačkali poštanski kombi

>> Uz pucnjavu opljačkali poštanski kombi

Stil pljačke isti je kao onaj iz pljačke u Zapruđu. Iz Pošte i dalje ne žele odgovoriti zašto su njihovi kombiji tako slabo osigurani. Inspekcijski nadzor MUP-a ustvrdio je da 300 od 1100 poslovnica pošte ne zadovoljava minimalne mjere zaštite. Policija ni u jedom od slučajeva nije uhvatila naoružane razbojnike koji haraju Zagrebom.