Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija traga za razbojnicima

U Pošti ne žele reći zašto su njihove pošiljke loše osigurane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Točno tjedan dana nakon pljačke dostavnog kombija pošte u Zapruđu, gotovo identična pljačka dogodila se u Prečkom. Policija sumnja da se radi o istome maskiranom dvojcu. No sinoć je pljačkašima bilo još laše odnijeti plijen.

Šokirani zaposlenici pošte prepričavali su ekipi za očevid kako su ih dvojica maskiranih muškaraca zaskočila. Pri zatvaranju, prilikom prebacivanja vreća iz pošte u kombi, pljačkaši su uperili pištolje u njih. Poštar je isprva odbio pljačkašima predati ključ sefa, nakon što je jedan od razbojnika prijeteći razbio staklo, sef se otvorio, a dvojac nestao. Dežurni kvartovski policajac pokušao ih je zaustaviti.

Pročitajte i ovo Kombi Prvi mjesec besplatno Điro smanjuje gužve: Dalmatinski grad uvodi kružni linijski prijevoz Slika nije dostupna Napad na poštanski kombi VIDEO: Naoružani napadači opljačkali poštanski kombi

Otuđili su tri vreće vrijednosnih pošiljki. U pravilu su u takvim pošiljkama osobni dokumenti, poput putovnica ili prometnih dozvola, ali šalje se i novac. Hrvatske pošte za sve izgubljeno, građanima jamče naknadu štete. Uvidom u poštansku evidenciju bit će poznata točna materijalna šteta.

>> VIDEO: Naoružani napadači opljačkali poštanski kombi

>> Uz pucnjavu opljačkali poštanski kombi

Stil pljačke isti je kao onaj iz pljačke u Zapruđu. Iz Pošte i dalje ne žele odgovoriti zašto su njihovi kombiji tako slabo osigurani. Inspekcijski nadzor MUP-a ustvrdio je da 300 od 1100 poslovnica pošte ne zadovoljava minimalne mjere zaštite. Policija ni u jedom od slučajeva nije uhvatila naoružane razbojnike koji haraju Zagrebom.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene