Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U ponovljenu suđenju za ubojstvo supruge 34 godine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Valter Vičević (46) iz Omišlja na otoku Krku danas je na Županijskom sudu u Rijeci u ponovljenu suđenju nepravomoćno osuđen na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 34 godine zbog ubojstva supruge i krivotvorenja isprava.

Za teško ubojstvo iz koristoljublja Vičević je osuđen na 33 godine, a za krivotvorenje isprava, odnosno registarskih pločica na svojim vozilima, na godinu i šest mjeseci zatvora, pa mu je izrečena jedinstvena kazna od ukupno 34 godine zatvora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PROTIV PLUTAJUĆEG TERMINALA Akcijom u Omišlju Greenpeace upozorio na štetnost skladištenja fosilnih goriva Romeo Deša ''Neekonomičan projekt'' Većina je ljudi na Krku protiv novog terminala: ''Niti ima zapošljavanja, niti se može raditi. Industrija narušava izgled i stvara buku''

Vičević je prvi put nepravomoćno osuđen u studenom 2005. na kaznu od 35 godina zatvora, ali je suđenje ponovljeno jer je Vrhovni sud zatražio da se ponovno utvrde činjenice o okrutnosti zločina te o patnjama žrtve.

Vičević je osuđen za djelo počinjeno potkraj 2003., kad je, po
optužnici, suprugu Nelu najprije onesposobio, a onda ju smjestio u osobni automobil, koji je gurnuo s prometnice na Učki, oko dva kilometra od najvišeg prijevoja Poklona.

Automobil je udario u stablo blizu prometnice, a Vičević ga je zatim zapalio mješavinom benzina i motornog ulja, pa je njegova supruga Nela, tada još živa, izgorjela u vozilu.

Po optužbi Vičević je zatim sjeo u automobil, koji je prije dovezen i ostavljen na Učki, te se vratio na Krk.

Kad je prolaznik uočio plamen, odnosno kad su djelatnici dežurnih služba ugasili vatru, tijelo Nele Vičević bilo je posve pougljenjeno.

Valter Vičević je invalid, a on i pokojna supruga Nela imaju troje malodobne djece.

Tijekom suđenja Vičević je tvrdio da nije počinio ubojstvo, a sudskom odlukom u zatvorsku će mu kaznu biti uračunan pritvor u kojemu se nalazi od 1. siječnja 2004.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene