Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samo u svibnju ove godine na prometnicama Osječko-baranjske županije poginulo je deset osoba, a u prvih pet mjeseci u 23 prometne nesreće stradalo je 57 osoba, od kojih 27 smrtno, 17 ih je teško ozlijeđeno, a 13 lakše.


Zbog zabrinjavajućeg broja teških nesreća s poginulim osobama policija će maksimalo intenzivirati nadzor cestovnog prometa, naveo je Stipo Rimac, zamjenik načelnika PU osječko-baranjske u priopćenju za javnost.

Vezani članci Gužva na cesti, arhiva (Foto: Zarko Basic/PIXSELL) Kaos za kraj produženog vikenda: Velike gužve na cestama, kod Bosiljeva kolona duga 11 km! Rupa na Savskoj (Foto: Čitatelj) Noćna mora svakog vozača: Naletio na rupu u Savskoj pa uništio obje gume. I nije bio jedini!

Rimac je najavio angažiranje velikog broja policijskih službenika kao i "svu raspoloživu tehniku koja se koristi u nadzoru prometa" te poduzimanje represivnih mjera prema svima koji ne poštuju pozitivne prometne propise.

To se posebno odnosi na osobe koje voze pod utjecajem alkohola, bez položenog vozačkog ispita, prekoračenje dozvoljene brzine, tehničku neispravnost vozila i slično. 

Pojačane mjere nadzora "sustavno će se poduzimati do poboljšanja stanja sigurnosti cestovnog prometa i to na
način da se angažira osječka prometna policija na cijelom području PU uz korištenje mobilnih prometnih jedinica Ministarstva unutarnjih poslova poznatijih kao 'kobre'", naveo je Rimac.

U samo tri dana, od četvrtka do subote, na osječko-baranjskim prometnicama poginule su četiri osobe, među kojima i jedan osmogodišnji dječak, a više je osoba teško ozlijeđeno.