Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: U Nedelišću pao sportski avion, oba putnika su živa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Međimurska policija u 14,14 sati zaprimila je dojavu da je u Nedelišču, u Novakovoj ulici došlo do pada zrakoplova. Dvije osobe su ozlijeđene.

Neslužbeno se doznaje da je zrakoplov marke cessna "Apolo" neposredno nakon polijetanja s letjelišta, udaljenog oko 200 metara, udario u kuću, zapeo za električne kablove i na kraju pao na parkirani kombi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Suvozač u bolnici Čakovec: Zaletio se u betonsku ogradu i poginuo Slika nije dostupna Ozljede opasne po život Od strujnog udara teško ozlijeđen muškarac

Očevidci su potvrdili da je avion u vlasništvu jednog međimurskog poduzetnika i da su u trenutku nesreće u njemu bili pilot i instruktor letenja iz Pitomače.

Pilot Vladimir Vojta (51) i kopilot Milorad Zailac (50), obojica iz Daruvara, teže su ozlijeđeni - jednom je slomljen nos, a drugom ruka. Prevezeni su u županijsku bolnicu u Čakovcu i nisu u životnoj opasnosti, a zrakoplov je potpuno uništen. 

Ministarstvo prometa komentiralo pad zrakoplova 

Na letu iz Daruvara u Nedelišće mikrolaki zrakoplov Apolo Fox mađarske proizvodnje s pilotom i kopilotom iz Aerokluba "Daruvar" udario je danas u 14,10 sati pri slijetanju u kuću u Nedelišću, pri čemu su pilot i kopilot teže ozlijeđeni, ali izvan životne opasnosti, priopćilo je večeras nakon očevida Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture.

Na mjestu nesreće očevid su obavili istražitelj za zrakoplovne nesreće Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, istražni sudac i policija iz Čakovca.

Istraga o nesreći je u tijeku, kaže se u priopćenju koje je potpisala glasnogovornica Ministarstva Marina Halužan.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene