Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pali na Plesu

U natopljenoj odjeći krijumčarili 3 kg kokaina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od tri kilograma kokaina zaplijenili su carinici zračne luke Zagreb u srijedu navečer.

Droga je pronađena kod dvojice srpskih državljana, starih 29 i 35 godina, koji su je pokušali unijeti u Hrvatsku u dva kovčega prepuna odjeće koja je bila natopljena drogom, Srbijanski dvojac letio je redovnom zračnom linijom iz Chiclaya u Peruu preko Pariza za Zagreb, a tijekom granične kontrole predali su svoje kovčege na pregled. Carinski službenici primijetili su na odjeći u kovčezima čudne bijele naslage, a budući da je polazni let bio u Južnoj Americi odmah su posumnjali da se radi o pokušaju šverca kokaina.

Pročitajte i ovo Marbella Šef Mocro mafije Narkobos pobjegao zbog pogreške španjolskog suda: Otkriveno da je planirao ubojstvo nizozemske princeze Snimke Dragane Miletić koje je objavio Nacionale Afera kokain trese Kosovo VIDEO Skandal u susjedstvu! Potpredsjednica općine snimljena kako se drogira: "Tjerali su me i prijetili mi"

Žurno su izvijestili policiju nakon čega su inspektori odjela za droge PU Zagrebačke doveli psa tragača posebno uvježbanog za otkrivanje droge. Pas je reagirao na sadržaj kovčega te je odjeća zaplijenjena i poslana na vještačenje u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić. Posebnim tretmanom pranja i filtriranja tekućine u kojoj je odjeća oprana zasad je ekstrahirano 1,7 kg bijelog praha izuzetno visoke čistoće. Međutim oprana je tek polovica 'bijelog rublja', pa se očekuje da će u drugom kovčegu masa droge biti slična.

zagrebačka policija je izvijestila kako je  kriminalističkim istraživanjem utvrđeno da su osumnjičenici početkom ožujka ove godine redovnom zračnom linijom otputovali iz Beograda u Limu, gdje su preuzeli kokain koji je bio natopljen u razne tekstilne predmete. nakon toga su preko Zagreba drogu pokušali prokrijumčariti u Peru. Uhićeni srbijanski tandem prepraćen je istražnom sucu županijskog suda u Zagrebu te im je određen pritvor. Vrijednost do sada ekstrahirane droge je oko pola milijuna kuna.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene