Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U Muri se utopila 10-godišnjakinja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vedrana Oršuš, 10-godišnja djevojčica iz međimurskoga romskog naselja Sitnice, utopila se u petak oko 17 sati u rijeci Muri nedaleko od naselja Peklenica, gdje se kupala s braćom i rođacima.

Tragedija se dogodila na predjelu rijeke zvanom Mura ranč, kamo je nesretnu Vedranu zajedno s njezinom braćom i rođacima na kupanje poveo djed Savo Oršuš.

Pročitajte i ovo Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan" Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

Djecu je upozorio da ne idu duboko u vodu, no Vedrana se ipak otisnula dublje u vodu i odjedanput ju je povukao riječni vir. Braća i rođaci djevojčice, koja nije znala plivati, pružili su joj ruku, no vir je bio presnažan. Nestanak djevojčice u policijskoj postaji u Murskom Središću prijavio je njezin djed Savo te je za Vedranom pokrenuta opsežna ronilačka potraga, no bez ikakvih rezultata.

Tijelo nesretne djevojčice danas oko 11 sati prvi je u Muri ugledao ribolovac te o svemu odmah obavijestio policiju.

U Novakovec je nakon tragične obavijesti vlastitog djeteta stigao i Vedranin otac Đorđe Stanković. U šoku i tuzi Stanković je glasno zapomagao, ne vjerujući da se to dogodilo upravo njegovu djetetu. Od tijela svoje kćeri nije se dao odvojiti, ali liječnici Hitne pomoći morali su ga smiriti sedativima.

- Moja Vedrana! Moja Vedrana! - jecao je šokirani otac, koji nije bio u stanju razgovarati, a u jednom se trenutku i onesvijestio. Okupljeni su rekli da su djevojčičini roditelji bili rastavljeni, no da se otac brinuo za djevojčicu i ostalo troje djece. Djelatnici međimurske policije još jedanput apeliraju na sve roditelje da ne puštaju djecu samu na kupanje jer je Mura poznata kao hladna i brza rijeka koja je odnijela već mnogo žrtava.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene