Obavijesti Video Pretražite Navigacija
završio u Novalji

Pronađen turist koji je skočio pa nestao s party broda! "Hvala svima, jer ovo je sretan završetak potrage"

Skočio s broda
Skočio s broda Foto: Facebook/Željan Gligora
Nepoznati gost je u petak navečer skočio s party broda "Princ Kornata", otplivao do uvale Crikvina i pobjegao u šumu. Nakon toga mu se gubi svaki trag, HGSS i lokalni ogranak Stožera civilne zaštite pokrenuli su potragu.

Načelnik stožera civilne zaštite općine Kolan Željan Gligora objavio je kako je potraga za nestalim turistom sretno završena

Objavio je kako je turist samoinicijativno tražio pomoć u ranojutarnjim satima, i da se uspio vratiti u Novalju. "Potraga za nestalim partijanerom uspješno je završena! Poslije njegovog odbijanja da se vrati na brod, kapetan je iz Novalje pozvao manji gliser koji je sinoć s organizatorom Matijom Blaževićem krenuo u potragu", stoji na početku objave.

"Zbog mraka je obustavljena potraga, te je policija s gliserima preuzela potragu. U subotu su na teren izašli policija, HGSS, Stožer civilne zaštite Kolan i pripadnici DVD-a Kolan. Od gosta koji ljetuje na otoku Maunu dobili su informaciju da ga je nestali turist tražio pomoć u ranojutarnjim satima", napisao je.

"Našli su goste s gliserom talijanskih registracija i prebacili ih u Novalju. Hvala svima jer ovo je sretan završetak!", napisao je u objavi na društvenim mrežama.

Skočio s broda pa nestao

Nepoznati gost je u petak navečer skočio s party broda "Princ Kornata" i otplivao do uvale Crikvina. Na pozive kapetana nije se htio vratiti na brod, te je odlučio pobjeći u šumu. Nakon toga mu se gubi svaki trag.

Načelnik stožera civilne zaštite općine Kolan Željan Gligora obavijestio je nadležne službe o situaciji, uputio javni poziv za pomoć svima koji su ga možda vidjeli i organizirao akciju potrage za nepoznatim čovjekom, koja u suradnji s članovima HGSS-a kreće u subotu u 17 sati.

U telefonskom razgovoru za DNEVNIK.hr je potvrdio da za sada nema previše novih informacija.

"Zasad nema novosti, stvar je u tome da je on na brodu bio bez prijatelja, a budući da je danas smjena gostiju, vjerojatno će u nekoj grupi jedna osoba faliti", rekao je Gligora.

Pročitajte i ovo Policija - Ilustracija sretan kraj potrage Pronađena 14-godišnja djevojčica koja je nestala iz Zadra

Obavijestio je nadležne službe i organizirao potragu.

"Obavijestio sam policiju i hitnu, znaju za situaciju, a danas kreće akcija traženja u 17 sati, u suradnji s članovima HGSS-a", rekao je. Informacije je potvrdila i PU zadarska.

"Stvar je u tome da je teren katastrofalan. Još uvijek ne isključujemo mogućnost da se on snašao nekako, odnosno da ga je netko gliserom prebacio do nekog mjesta - naprosto ne znamo", rekao je Gligora.

Zato je na društvenim mrežama uputio apel svima koji možda imaju neke informacije da mu se jave na broj 098/785-094. Objavu na društvenim mrežama s informacijama možete pronaći >>OVDJE.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene