Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nesavjesno liječenje

Trojica liječnika nisu krivi za smrt rodilje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu trojica liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh Mislav Luka Domljan, Fadil Hasan i Fadil Hasan nepravomoćno su oslobođeni optužbi za nesavjesno liječenje i smrt rodilje Dragice Ivankić i njezina djeteta u siječnju 2002.

Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analogna pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka. Domljan se teretio da je kao specijalizant u 1:15 primio D. Ivankić.

Pročitajte i ovo Sjećanje na Alekseja Navaljnog protiv 33 ljudi Na snagu stupile prve sankcije EU-a zbog smrti Alekseja Navaljnog Provjereno: Dom zdravlja - 1 Tko će nas liječiti? Ženi sa slomljenim kukom htjeli dati samo tabletu, ali ni nju nisu imali: "Samo su ispunili papirologiju i pozdravili se s nama"

>> Liječnici je operirali dok je bila fetus, danas je sretna djevojčica

Zanemarivši znakove koji su upozoravali na to da je dijete ugroženo, nije inducirao hitni carski rez nego je nastavio s prirodnim porođajem. Hasan, specijalist srednje službe, iako je znao za sve komplikacije, također je nastavio s prirodnim porođajem smatrajući da neće biti štetnih posljedica za majku.

Bultman se teretio da je poslije porođaja mrtvorođena djeteta kao liječnik nadslužbe zanemario znakove koji su upozoravali na mogućnost prsnuća maternice, što je uzrokovalo iskrvarenje te smrt u 12:55. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene