Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkome Općinskom kaznenom sudu trojica liječnika zagrebačke bolnice Sveti Duh Mislav Luka Domljan, Fadil Hasan i Fadil Hasan nepravomoćno su oslobođeni optužbi za nesavjesno liječenje i smrt rodilje Dragice Ivankić i njezina djeteta u siječnju 2002.


Liječnički trojac teretio se za nesavjesno liječenje jer, prema optužnici, ni poslije analogna pogoršanja stanja djeteta nisu poduzeli mjere kojima bi se zaštitila majka. Domljan se teretio da je kao specijalizant u 1:15 primio D. Ivankić.

Vezani članci Alpe, ilustracija U slovenskim Alpama poginuo hrvatski planinar (37), prijatelji se opraštaju: "Napustio nas je vrijedan i samozatajan, prekrasan mlad čovjek" Jasna Vučak Liječnici o testiranju u ambulantama: "U situaciji u kojoj se traži da korona bude prva stvar kojom ćemo se baviti, ako ne i jedina - što će biti s pacijentima?"

>> Liječnici je operirali dok je bila fetus, danas je sretna djevojčica

Zanemarivši znakove koji su upozoravali na to da je dijete ugroženo, nije inducirao hitni carski rez nego je nastavio s prirodnim porođajem. Hasan, specijalist srednje službe, iako je znao za sve komplikacije, također je nastavio s prirodnim porođajem smatrajući da neće biti štetnih posljedica za majku.

Bultman se teretio da je poslije porođaja mrtvorođena djeteta kao liječnik nadslužbe zanemario znakove koji su upozoravali na mogućnost prsnuća maternice, što je uzrokovalo iskrvarenje te smrt u 12:55. (Agencija VLM)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju