Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svi su u šoku

Tragedija na odmorištu A1, poginula 17-godišnjakinja: "Osjetio je pod zadnjim kotačem neku prepreku..."

Aktualno Galerija Tragedija na odmorištu - 1 Tragedija na odmorištu - 1 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija na odmorištu - 4 Tragedija na odmorištu - 4 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija na odmorištu - 3 Tragedija na odmorištu - 3 Foto: DNEVNIK.hr Tragedija na odmorištu - 2 Tragedija na odmorištu - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Slobodan Erslan Galerija 1/5 >>
Tragedija na odmorištu Sokolac na A1. Autobus je pregazio djevojku na povratku iz Zagorja. Od težine ozljeda - na mjestu je smrtno stradala.

Put kući iz Zagorja prema Zadru za 17-godišnjakinju bio je koban. Djevojku je pregazio autobus koji ju je, zajedno s nogometašicama NK Vrčeva iz Glavice, vozio s utakmice.

U trenutku nesreće, koja se dogodila u nedjelju oko 19 sati, vraćali su se iz Pregrade u Zagorju prema Zadru. Stali su na odmorištu Sokolac gdje je bila predviđena polusatna pauza. Vozač je imao namjeru natočiti gorivo.

Pročitajte i ovo Muškarac pao zbog droge drama kod Bjelovara Muškarac (45) pao zbog droge: Prijetio policajcima da će pobiti njih i njihove obitelji

"Ispred njega su bila zaustavljena dva vozila, on je zaustavio svoje, otvorio je vrata i svi putnici su izašli. Dvije djevojčice su ostale u autobusu spavati. Vozač je izvršio pomicanje svog autobusa doslovno metar-metar i pol naprijed i osjetio je pod zadnjim kotačem neku prepreku, odmah je zaustavio autobus izašao van i vidio taj nemili i grozni događaj", rekao je Slobodan Erslan, voditelj prometno operativnog odjela autoprijevoznika.

U autobusu su bila dva vozača i trener kluba. Policija provodi kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi što je točno dovelo do nesretnog događaja. A da se autobus kretao unaprijed, potvrđuje i policijska uprava ličko-senjska.

"44-godišnji vozač upravljao je autobusom zadarske registracijske oznake i prilikom pomicanja autobusa na poziciju za točenje goriva započeo radnju vožnje unaprijed, a da se prethodno nije uvjerio da istu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu, gdje je udario u 17-godišnjakinju koja je uslijed zadobivenih ozljeda na mjestu događaja smrtno stradala", poručuju iz PU ličko-senjske. 

Pročitajte i ovo Fra Smiljan Kožul Nakon duže bolesti Preminuo fra Smiljan Kožul, popularni hrvatski karizmatik i egzorcist

Iz prijevozničkog poduzeća za koje vozač radi tvrde da je autobus tehnički potpuno ispravan. I jedan od rijetkih koji koriste za duže relacije.

Služi i za međunarodni prijevoz sa svim licencama papirima sve ostalo što je potrebno svakodnevno je prije puta u našoj radionici vršimo preventivne preglede prema tome na njemu smo posebno vodili računa o tehničkoj ispravnosti. To je nezapamćena tragedija", poručio je Erslan.

Izrazili su i žaljenje zbog tragedije i istaknuli da je cijela tvrtka u šoku. Djevojke iz kluba su, kako neslužbeno doznajemo, također bile na ispitivanju u policiji.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene