Obavijesti Video Pretražite Navigacija
RAZBIJANJE ORGANIZIRANOG KRIMINALA

Dilanje, premlaćivanje, krađa automobila...: Evo tko su uhićeni dečki s Knežije, koji su pali u velikoj akciji PNUSKOK-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uhićeni dvojac s Knežije ima bogat policijski dosje, a jedan od njih nekada je bio – policajac.

U velikoj akciji PNUSKOK-a danas je uhićeno desetak osoba, a kako doznaje DNEVNIK.hr, među njima su i Tomislav Sabljo te Đorđe Vuletić. Među uhićenima su, po neslužbenim informacijama, i Josip Nikić, Josip Devčić, Siniša Žalac i Goran Vidović. Među uhićenima je i jedan odvjetnik.

Tomislav Sabljo (37) s Knežije već je bio uhićivan za dilanje droge, krađu automobila te preprodaju poluautomatske puške, a bio je prijavljen i za pokušaj protupravne naplate 3500 eura. "Karijeru" je počeo graditi još početkom 2000-ih, a zbog nabave kokaina za daljnju preprodaju u ruke policije pao je 2005. godine, kada je "propjevao" jedan njegov kolega u kriminalu.

Pročitajte i ovo Akcija policije u Zagrebu (Foto: čitatelj) Nakon velike policijske akcije Prvi uhićenici ispitani u Uskoku, branili se šutnjom a odvjetnik jednog kaže: "Nismo iznosili nikakvu obranu. Moj branjenik je u tom postupku - eto tako"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna što se događa? Panika u Dinamu: Pisali Plenkoviću da ih zaštiti od ''organiziranog kriminala'' koji želi preuzeti klub

S Đorđem Vuletićem, zvanim Đokom, uhićen je prije tri godine zbog sumnji da su na Knežiji ukrali automobil.

Vuletić, 58-godišnji bivši policajac, povezivao se s premlaćivanjem novinara Dušana Miljuša te čelnog čovjeka Industrogradnje Josipa Galinca. Sudilo mu se kao pripadniku "zagrebačke mafije", no oslobođen je krivnje.

Bio je uhićen i zbog brutalnog maltretiranja gostiju kafića Stara Knežija, u kojem su se okupljali dečki s Knežije. Za to je djelo osuđen na 50 dana dobrotvornog rada. Do 1993. godine bio je policajac, a godinu dana nakon što je izišao iz službe uhićen je zbog iznude.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene