Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kasnio na suđenje

Sutkinja o odnosu Kolopera i upraviteljice: ''Nisam nikad vidjela da se netko tako dobro slagao u sudnici. Nešto se moralo dogoditi u ta tri dana"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Osim Koloperova 15-minutnog kašnjenja na ročište u srijedu 27. siječnja, na Trgovačkom sudu u Zadru ništa nije upućivalo na najgori mogući scenarij.

''Nisam nikad vidjela da se netko tako dobro slagao u sudnici kao Koloper i stečajna upraviteljica Danek. Nešto se moralo dogoditi između srijede i subote'', rekla je Ardena Bajlo, sutkinja Trgovačkog suda u Zadru koja je od 2018. vodila stečaj nad Koloperovom tvrtkom Matkol, i dodala kako ništa nije upućivalo na to. ''Nije bilo tenzija. Što se moglo dogoditi, ne znam'', rekla je Bajlo o Branku Koloperu, ubojici koji je na kraju presudio i sebi.

''Nije došao na ročište uzrujan kako se navodilo, već je kasnio. Na ročištu je bio krajnje razuman. Nije bilo prijepora niti trzavica. Inače je bila riječ o vrlo razumnom čovjeku. Suradnja u sudnici bila je jako dobra, on bi nešto predlagao i to se prihvaćalo ili ne. Zato i mislim da se nešto moralo dogoditi u ta tri dana'', opisala je sutkinja Bajlo.

Raspravljalo se o nedavnoj prodaji proizvodne hale za koju se smatralo da će biti dovoljna za podmirenje Koloperovih vjerovnika, ali novac nije bio dovoljan. Stečajna upraviteljica Danek zbog namirenja vjerovnika predložila je nastavak unovčenja preostalih šest Koloperovih nekretnina na kojima na jednoj postoji razlučno pravo OTP banke, a na ostalima Republika Hrvatska.

''Nije ona dala pokretnine u bescjenje, kako se navodi. To je potpuno krivo i protuzakonito. Predložila je kupca za pokretnine, Koloperu je bilo malo, a konačnu odluku donijela je skupština vjerovnika. Ne može ona sama donijeti odluku bez skupštine vjerovnika jer bi to bilo protuzakonito i kazneno djelo'', istaknula je Bajlo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna JE LI TO BILO OKIDAČ Što se događalo na zadarskom sudu tri dana prije krvavog pohoda šibenskog ubojice? "Smatrao je da je ponuda preniska"

Pročitajte i ovo Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Četverostruko ubojstvo Ubojica iz Šibenika Trgovačkom sudu poslao mail malo prije nego što je ubio četvero ljudi, otkriveno što je u njemu pisalo

Punomoćnica banke je nakon Koloperova protivljenja predložila da se u svrhu procjene nekretnina dobije nekoliko ponuda i da se prihvati najpovoljnija te da se krene u unovčenje, što je i prihvaćeno, stoji u zapisniku s ročišta, prenosi Jutarnji list.

Među ubijenima je suprug Radojke Danek, Toni Šparada, jedan od vjerovnika, i Tedi Slamnić, izvršni direktor trgovačkog poduzeća Djelo. Hala od tri tisuće četvornih metara, za koju je Koloper navodio da vrijedi oko dva milijuna eura, prodana je prije nešto više od mjesec dana na elektronskoj dražbi za četvrtinu cijene, odnosno 1,5 milijuna kuna, zagrebačkoj tvrtki Boxkor. Hala je potom prodana Sabiraču, odnosno Toniju Šparadi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene