Obavijesti Video Pretražite Navigacija
KOMPLICIRANI ODNOSI

Što je prethodilo krvoproliću na području Šibenika: "To ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi..."

Aktualno Galerija Krešimir Škarica, odvjetnik Krešimir Škarica, odvjetnik Foto: DNEVNIK.hr Ivan Rude, stečajni upravitelj Ivan Rude, stečajni upravitelj Foto: DNEVNIK.hr Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Istražitelji na mjestu ubojstva Tedija Slamića Foto: DNEVNIK.hr Hermiona, bivša radnica Branka Kolopera Hermiona, bivša radnica Branka Kolopera Foto: DNEVNIK.hr +0 Darija Maslić Seršić Galerija 1/5 >>
Poslovni odnos bio je poveznica žrtava i ubojice. Dnevnik Nove TV doznaje da je Koloper cijelo vrijeme negirao cijenu nekretnina i pokretnina te je smatrao da vrijede više.

Žrtve i ubojica bili su u poslovnim odnosima. Prije nekoliko dana sreli su se na službenom ročištu. Branko Koloper, vlasnik pekarskog lanca kasnio je na ročište, no sutkinja ga je svejedno pustila na saslušanje. Cijelio je vrijeme je negirao cijenu pokretnina i nekretnina te ga je iritiralo što nema službene procjene jedne od nekretnina. Sve te njegove opaske prihvatile su stečajna upraviteljica i sutkinja te su ušle u zapisnik.

Ništa nije upućivalo da će se nekoliko dana nakon ročišta dogoditi stravično krvoproliće. Šibenčani osuđuju počinjenje četverostrukog ubojstva, i za krvavi rasplet krive pravni sustav.

Krvoproliću su prethodili međusobni komplicirani poslovni i imovinskopravni odnosi koje je na kraju raspetljavalo sudstvo. Naime tvrtka Branka Kolopera, kojeg se povezuje s četverostrukim ubojstvom, u poslovnim problemima našla se 2018. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OŠTRO NAPAO OPORBU Božinović o međunarodnom skandalu: "Ovo je još jedna u nizu provokacija. EU parlamentarci su htjeli nezakonito prijeći granicu"

Pročitajte i ovo Sniježna mećava u prometu - 1 OTKAZANE KATAMARANSKE LINIJE Bura na moru i snijeg na kopnu stvaraju velike probleme u prometu: ''Preporuka je da svi koji mogu odgode putovanje''

''On je nama u tom trenutku kasnio četiri plaće, koje je on valjda kad je došao do novca nama isplatio u cijelosti'', govori Hermiona, bivša radnica.

Koloper ne može plaćati obveze prema državi, pa je račun tvrtke blokiran, premda ni on sam od svojih dužnika pritom ne može naplatiti potraživanja. Tvrtka potom odlazi u stečaj, a nekretnine na bubanj. Nije bio zadovoljan postignutom cijenom ni činjenicom da ih kupuju njegovi bivši poslovni partneri, ali to je prema riječima jednog od hrvatskih stečajnih upravitelja uobičajena praksa.

''Banka je na kraju pristala da se tako prodaje. Ova zadnja treća dražba pokazuje da su dvije prethodne bile preskupe i to vam je tržište, i to je objektivna istina. Gdje vam je utjecaj suca i stečajnog upravitelja - nula, ništa'', rekao je stečajni upravitelj Ivan Rude.

Zbog podmirenja ostatka duga prodaju se i pekarski strojevi. Po mišljenju Kolopera i za 10 do 20 puta manje novca, vidljivo je iz zapisnika s Trgovačkog suda s ročišta. U zapisniku stoji i kako stečajna upraviteljica Danek, koja je odredila iznos, priznala kako službena procjena nije napravljena zbog troška kojim bi se opteretio stečajni postupak.

''Kao i u većini slučajeva kad imovina ide na dražbu većinom se događaju manje svote nego što je stvarna vrijednost, to ga je vjerojatno nešto okrenulo u glavi'', komentirao je Dane iz Šibenika.

Poznati odvjetnik tvrdi - pravosuđe je rak-rana hrvatskog društva i država mora smanjiti pravnu nesigurnost građana.

''Država kroz pravosudna tijela ne ulijeva ono povjerenje, izvjestan stupanj da će se ta potraživanja regulirati na najbolji mogući način u izglednom vremenu. Psiholozi upozoravaju da u društvu rapidno raste osjećaj bijesa i potpora nasilju. To državi mora biti alarm'', objašnjava odvjetnik Krešimir Škarica.

Pročitajte i ovo Željko Cvrtila RASPETLJAVANJE POZADINE ZLOČINA Kriminalist otkriva što je sada u fokusu istražitelja krvoprolića kod Šibenika te poručuje: "Istraga bi se mogla kretati u dva smjera"

Pročitajte i ovo Željko Jurić TRAGEDIJA KOD ŠIBENIKA Šibenik zavijen u crno nakon krvavih ubojstava: ''Uzimanje pravde u svoje ruke, pogotovo oružjem, tu nema opravdanja ni za koga''

Pomoć je građanima i više nego potrebna.

''Moramo osigurati dostupnu besplatnu pomoć ljudima koji se nalaze u psihičkoj krizi. I to ne samo pomoć psihologa, nego i pomoć besplatnu pravnika, ekonomista, koji mogu riješiti njihove egzistencijalne brige. U Hrvatskoj, prema podacima FINA-e, gotovo 15 i pol tisuća tvrtki ne može podmiriti svoje dugove čija glavnica iznosi gotovo pet milijardi kuna'', rekla je psihologinja rada na FFZG-u, Darija Maslić Seršić

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Najgledanija informativna emisija u zemlji, Dnevnik Nove TV, u utrci je za medijsku nagradu Večernjakova ruža u kategoriji TV emisija godine.

Podržite je svojim glasom, a kako to učiniti saznajte ovdje.


 

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene