U požaru stana u Crikvenici smrtno je stradala 74-godišnja žena.

Galerija


U požaru što je buknuo u srijedu oko 17 sati u suterenskom stanu u Crikvenici, smrtno je stradala 74-godišnja vlasnica stana. Vatra je tako brzo planula da nesretnoj ženi koja se kretala uz pomoć kolica za invalide nije bilo pomoći.

Vezani članci Požar, Ilustracija Šumski požar prijeti naseljenim područjima blizu ljetovališta u Turskoj, u bolnicama završilo više od 60 ljudi Požar kod Rogoznice - 3 Veliki požar u Rogoznici, uz vatrogasce na terenu i kanader: "Gori iznad kuća, vatra ide prema magistrali"

Susjedi su je pokušali izvući iz plamtećeg dnevnog boravka. No, dim je učinio svoje, u stan se nije moglo ući.

"Više od dvije godine njegovala sam je i tri puta dnevno dolazila, kuhala, pomagala joj oko svih poslova. Možda je prošlo 15 minuta kako sam otišla iz njezina stana da bih nedugo zatim čula vrisku, zapomaganje. Kad sam došla do stana nisam mogla ući u njega, zajedno sa susjedom sam pokušala spasiti Doris, ali je sukljao tako crni gusti dim da je postojala opasnost da se i mi ugušimo", ispričala je njegovateljica Milka Bućan za Novi list.

Druga pak susjeda čula je vrisku i jauke, ali u prvi trenutak nije znala o čemu je riječ.

"Tek kad sam stišala televiziju, shvatila sam o čemu se radi. U tom trenutku je odjednom u cijelom stanu bio gusti crni dim. Pojurila sam iz stana, uto su stigli i vatrogasci, no susjedi nije bilo spasa", kazala je druga susjeda.