Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Policijski službenici đakovačke policijske postaje priveli su 12 osoba osumnjičenih da su jučer oko 12,30 sati u Piškorevcima kod Đakova napali skupinu od 13 Dinamovih navijača.


Maskirani napadači, naoružani palicama, koji su navijače napali uoči utakmice Cibalia-Dinamo, pri čemu je jedan 17-godišnji navijač iz Siska ostao bez dijela uha, također su razbili vjetrobransko staklo na jednom automobilu sisačkih registracijskih oznaka te stakla na vratima i prozorima ugostiteljskog objekta u blizini kojega se izgred dogodio, a onda otišli kombijem i automobilom.

Vezani članci Domagoj Mikić na Markovu trgu Nakon deset mjeseci složen mozaik bezumnog čina na Markovu trgu, barikade i dalje ostaju: "Motiv napada još uvijek nije poznat" Policija u Engleskoj, ilustracija U trgovačkom centru u Engleskoj pred očima djece napadnuti policajci: ''Imao je oštricu i počeo mahati po vratu, glavi, leđima i rukama''

U mjestu Široko Polje ubrzo su ih zaustavili službenici đakovačke policijske postaje, a provedenom kriminalističkom obradom utvrđeno je da se radi o 12 osoba u dobi od 17 do 32 godine, od kojih je šest sa zagrebačkog, pet s dubrovačkog i jedna s požeškog područja, navodi policija.

Osumnjičenike se tereti da su počinili kazneno djelo nasilničkog ponašanja, pa će se protiv njih podnijeti odgovarajuća kaznena prijava.

Policija je izvijestila i da je tijekom odigravanja sinoćnje
utakmice 1. hrvatske nogometne lige između Osijeka i Hajduka na osječkom stadionu Gradski vrt privedeno 11 navijača zbog kršenja zakona o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima.