Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Suspendirani sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar, bivši predsjednik zagrebačkog Općinskog građanskog suda Ivica Pezo i još šestero optuženih za korupciju izjasnili su se danas na početku suđenja na zagrebačkom Županijskom sudu da se ne osjećaju krivima za optužbe za koje ih tereti USKOK.


Nakon što je USKOK-ova tužiteljica Gordana Klarić pročitala optužnicu, Gašpar, Pezo i ostali izjavili su da nisu krivi za primanje i davanje mita, zlouporabu položaja i ovlasti te poticanje na te nezakonitosti. Branitelj bivšeg predsjednika zagrebačkog Općinskog građanskog suda, odvjetnik Rajko Mlinarić zatražio je potom da se iz spisa, kao nezakoniti dokazi, izdvoje tajno snimljeni razgovori u kojima se pojavljuje njegov branjenik Pezo.

Vezani članci Gradonačelnik Splita Ivica Puljak Puljak o uhićenjima u Splitu: "Mi smo uočili kosture iz ormara. Zbog jednog ugovora će Grad ostati bez 2,5 milijuna kuna" Zgrada Banovine u Splitu U Splitu uhićeno 12 osoba: Poznato za što su osumnjičeni, među uhićenima i poznati splitski poduzetnik

Mlinarić smatra da je USKOK imao sudski nalog za prisluškivanje ostalih optuženika ali ne i Peze, pa stoga tvrdi da je riječ o kršenju optuženikovih ljudskih prava.

Zbog zahtjeva obrane predsjednik sudskog vijeća sudac Siniša Pleše, koji je početkom ožujka ove godine osudio umirovljenog generala Vladimira Zagorca, odredio je stanku kako bi vijeće iza zatvorenih vrata odlučilo o Mlinarićevom zahtjevu. Suspendirani sudac Visokog trgovačkog suda Bariša Gašpar optužen je za primanje 25.000 eura mita, namještanje pravosudnih ispita i poticanje Peze da nećaka njegovog prijatelja zaposli kao sudskog savjetnika. (Hina)