Obavijesti Video Pretražite Navigacija
na željezničkoj pruzi

Objavljeni detalji strašne tragedije u Zagrebu: Nikola (21) poginuo od strujnog udara. Njegov prijatelj Jerko (22) smrtno stradao dok ga je tražio

Nikola Michael Sušec (21) i Jerko Kučić (22), studenti Hrvatskih studija, poginuli su od strujnog udara na zagrebačkom Borongaju.

Dvojica studenata poginula su od strujnog udara na pruzi u zagrebačkom naselju Trnava, nedaleko od studentskog kampusa na Borongaju. Obojica su išla na Fakultet hrvatskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Policija objavila rezultate očevida

Iz policije su priopćili da su u petak iza 8 sati ujutro dobili dojavu da je na Maksimiru u Ulici kneza Branimira, na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj pronađeno tijelo 22-godišnjaka.

Utvrdili su da je stradali mladić u društvu s još dvojicom išao tražiti prijatelja koji je nestao dan ranije. Dolaskom do mjesta događaja, 22-godišnjak se popeo na vagon i poginuo.

"Obavljenim očevidom utvrđeno je da je smrt nastupila kao posljedica strujnog udara visokog napona kojim je opskrbljen kolosijek putem kontaktne mreže. Tijelo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku", priopćeno je iz zagrebačke policije.

Nije bilo kaznenog djela

Reporter Dnevnika Nove TV Ivan Čorkalo kazao je da policija za sada nije otkrila što se dogodilo s dvojicom njegovih prijatelja, no isključuje se mogućnost počinjenja kaznenog djela.

"Od 2013. nekakvih dvadesetak je slučajeva stradavanja na prugama u Hrvatskoj, najčešće u Zagrebu. Od njih, četiri su osobe smrtno stradale i to od strujnog udara. Po statistici - 75 posto ukupnih smrtnih stradavanja i nesreća proizlazi od penjanja na vagone i stradavanja od strujnog udara pri čemu se stvara strujni krug i oslobađa visoki napon od 25.000 Volti", rekao je.

"Pružni prijelazi, igranje kod vagona nije preporučjivo jer može završiti kobno. Iz Hrvatskih željeznica se već godinama ide s kampanjom da je vlak uvijek brži, što je vezano uz pružne prijelaze preko kojih se prelazi automobilom, no tu je i savjet da se pruga ne pretrčava i da se nikako nitko ne penje na vagone", dodao je Čorkalo.

Fakultet objavio informaciju o smrti studenta

Fakultet je objavio da je jučer poginuo Nikola Michael Sušec (21) mladić za kojim se tragalo od srijede. Njegovo tijelo su pronašli u četvrtak ujutro.

''Pamtit ćemo njegov vedar lik, ljudskost, susretljivost, komunikativnost, srčanost i domoljublje'', napisao je dekan Fakulteta hrvatskih studija na službenoj stranici fakulteta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna jeste li ga vidjeli? U Zagrebu nestao student Nikola Michael Sušec: Zadnji put viđen ispred Fakulteta hrvatskih studija

Dekan Fakulteta hrvatskih studija objavio je da je poginuo i Jerko Kučić (22), student iz Komiže.  

Sušecovo tijelo pronađeno u četvrtak

Sušecovo tijelo pronađeno još u četvrtak ujutro. Policija je objavila da je na teretnim kolosijecima željezničkog kolodvora Zagreb-Borongaj, na tlu između četvrtog i petog kolosijeka, uz teretne vagone pronađeno tijelo.

Policija je očevidom utvrdila kako je i Sušec preminuo od posljedica strujnog udara visokog napona na kolosijeku. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna državljani bih Nesreća na gradilištu pristupnih cesta Pelješkog mosta: Poginuo radnik, dvojica ozlijeđena

"Na tijelu nisu pronađeni tragovi koji bi upućivali da je smrt nastupila kao posljedica kaznenog djela", stoji u priopćenju koje je poslije dopunjeno informacijom kako se nedvojbeno radi o "muškoj osobi, hrvatskom državljaninu starosti 21 godinu".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene