Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Balkon s osam tinejdžera srušilo se na automobil Rene Sinovčića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Novigradu kod Zadra u subotu navečer oko 23.15 sati srušio se balkon zgrade Lučke kapetanije, a s balkonom je palo i osam mlađih osoba, izvijestila je zadarska policija.

Dotrajao i preopterećen, stari balkon lučke kapetanije sinoć nije izdržao. Osmero djece - od 14 i 15 godina ljetnu je večer provodilo na ribarskoj fešti. S balkona su imali odličan pogled. No slavlje i dobra zabava u trenutku su se pretvorili u pravu dramu. Balkon ispod njih odvojio se od zida i počeo padati. Osjećaj je, kažu, bio stravičan.

Pročitajte i ovo Ilustracija Otkriven uzrok požara Tragedija u Novigradu: U požaru poginuo 91-godišnjak Ilustracija Na balkonu Gorjelo na sedmom katu zgrade: Vatrogasci brzo intervenirali, ali kada su stigli, za njih više nije bilo posla

Na sreću, djeca su prošla tek s lakšim ozljedama. U rušenju je potpuno uništen automobil zadarskog poduzetnika - Rene Sinovčića. 

Liječnici u zadarskoj bolnici utvrdili su da su tinejdžeri dobro. Troje ih je zadobilo lakše ozljede, a petero tek ogrebotine. 

Živu glavu spasio im je automobil parkiran ispod balkona. Koliko je jak bio udarac govori i to što je od auta ostala zgužvana hrpa lima. Luksuzna limuzina vlasništvo je zadarskog tajkuna Rene Sinovčića. Nije mu kaže bilo svejedno, šeta je velika, ali najvažnije je da su djeca ostala živa.

Na tom se mjestu, ispod stuba, inače redovito okupljaju Novigrađani, no zbog gusto parkiranih automobila sinoć nije bilo nikoga. Iako je riječ o deruntoj zgradi, staroj više od 50 godina, kojoj iz dana u dan prijeti urušavanje, mještane Novigrada sinoćnji je događaj šokirao.

U lučkoj kapetaniji koja je vlasnik zgrade nemaju službenih očitovanja. Neradni im je dan i nema odgovorne osobe. Istragu je preuzela policija.

I mještani i vlasnici navodno znaju da je balkon u lošem stanju i da nije pametno uopće stajati na njemu. Osmero razigrane djece u ritmu fešte plesalo je i skakalo - to je poremetilo ionako lošu statiku. Treba vidjeti tko je djecu pustio u zgradu - i provjeriti balkone na drugim sličnim građevinama. Sreća da je ispod ovog bio prazan automobil, a ne ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene