Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nitko ne smije proći nekažnjeno'

Srbija spremna prepustiti Purdu Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Srbija je spremna hrvatskome pravosuđu ustupiti slučaj Tihomira Purde, nedavno uhićenog u BiH na temelju tjeralice srbijanskog tužiteljstva, neslužbeno doznaje Hina u Beogradu.

Srbijanska ministrica pravosuđa Snežana Malović izjavila je kako je sigurna da su obje strane spremne sve probleme riješiti u što kraćem roku.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Apel na dostojanstvo Strize: Budimo kulturni, bez incidenata Slika nije dostupna Mirni prosvjed Šibenski branitelji: Vidi se tko je uz branitelje, a kome je do fotelje

Hina neslužbeno doznaje da bi Srbija Hrvatskoj mogla prepustiti slučaj te da bi o tome moglo biti riječi u srijedu u na sastanku mješovitoga povjerenstva za pripremu i razmjenu popisa optuženih za ratne zločine u Zagrebu.

'Nije bitno gdje će se suditi i čije će pravosuđe procesuirati okrivljene, nužno je da nitko ne prođe nekažnjeno za počinjeni zločin', izjavila je Malović.

Dodala je kako je suradnja glede međunarodne pravne pomoći između Srbije i Hrvatske na iznimno visokoj razini te da će se tako i ubuduće nastaviti.

Malović je rekla da će s hrvatskim ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem u srijedu u Zagrebu razgovarati o svim otvorenim pitanjima, uključujući i slučaj Tihomira Purde, te 'o daljnjem intenziviranju saradnje dvaju ministarstava', među ostalim i glede utvrđivanja predmeta u kojima su raspisane tjeralice.

>> Policija: Još 2007. obavijestili smo Ministarstvo pravosuđa i DORH

>> Purda u zatvoru čeka da Srbija dostavi zahtjev za izručenje

Oni će, kako je najavilo srbijansko ministarstvo, sudjelovati na sastanku mješovitoga povjerenstva Srbije i Hrvatske za pripremu i razmjenu popisa osoba optuženih ili osuđenih za ratne zločine.

Srbijanska agencija Beta, navodeći kako je predsjednica hrvatske vlade Jadranka Kosor najavila da će o slučaju Purde razgovarati sa srbijanskim predsjednikom Borisom Tadićem, prenosu u ponedjeljak da je toj agenciji u Tadićevu uredu rečeno da je 'legalni put Hrvatske da informaciju o Purdi traži od srbijanskoga ministarstva pravosuđa'. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene