Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sproveden zbog ubojstva drvenom letvom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istražnom sucu Županijskog suda u Splitu danas je sproveden 54-godišnjak osumnjičen za ubojstvo iz nehaja 47-godišnjaka iz Graba kod Sinja u ponedjeljak navečer ispred restorana u mjestu Jabuci kod Sinja, izvijestio je načelnik Operativno-komunikacijskog centra splitsko-dalmatinske Policijske uprave Ninoslav Ćurić.

Smrt 47-godišnjeg Nediljka Gusića, koji je u restoranu Premijer u pijanu stanju remetio javni red i mir, nakon čega je izišao iz lokala, ispred njega pao i tjemenom udario o pod, najprije je okarakterizirana kao nesretan slučaj.

Pročitajte i ovo Požar u restoranu Mlinski kamen - 4 Uzrok nepoznat VIDEO/FOTO Buktinja progutala restoran u poznatom izletištu, vlasnici shrvani: "Ostali smo bez svega" Ljudi u restoranu Krenule tužbe Pojeli obrok i pojurili na WC, djeca su povraćala po ulici! Brojni završili u bolnici: Restoran pokušava zataškati veliki propust

Po podatcima sinjske Policijske postaje kriminalističkom je obradbom naknadno utvrđeno da je Nediljko Gusić, otprije poznat kao problematična osoba s psihičkim smetnjama, došao u restoran u kojem su večerali vatrogasci, koji su nekoliko sati prije ugasili požar za koji se Gusić hvalio da ga je sam podmetnuo. Nakon vrijeđanja vatrogasaca i
osoblja restorana Gusić je razbio prozorsko staklo i počeo bježati po nasipu uz rijeku Rudu.

Navodno se u trku spotaknuo, udario glavom u kameni stup na nasipu i od posljedica udarca preminuo.

Vlasnik restorana Boris Grubišić Čabo (54) i dio osoblja čak su mu pružili prvu pomoć, ali je preminuo do dolaska Hitne pomoći sinjskog Doma zdravlja.

Na osnovi policijske istrage, izjava očevidaca i rezultata obdukcije utvrđena je osnovana sumnja u počinjenje ubojstva iz nehata.

Grubišić Čabo sumnjiči se da je ispred svog restorana drvenom letvom po glavi više puta udario pijanog 47-godišnjaka koji je vikao i razbio prozorsko staklo, nakon čega je pao, glavom udario o pod i preminuo, kazao je načelnik Ćurić.

Vlasnik restorana letvu, kojom je prouzročio Gusićevu smrt, dao je 21-godišnjaku koji ju je bacio u rijeku Rudu. Letva nije pronađena.

Čabo se nakon savjetovanja sa svojim odvjetnikom pred istražnim sucem branio šutnjom. Određen mu je pritvor.

Kriminalistička obradba se nastavlja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene