Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sproveden Slovenac zbog prijevare

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kriminalističkom obradom utvrđena je osnovana sumnja da je 40-godinji slovenski državljanin P.G. iz Metlike kao odgovorna osoba u poduzeću 'Aliyas' u Ozlju počinio dva kaznena djela prijevare i dva krivotvorenja isprave.

Glasnogovornica PU-a Nataša Rogić izvijestila je kako je 40-godišnak kažnjiva djela počinio tako da je u ožujku ove godine od poduzeća u Kranjčićima pokraj Poreča e-mailom zatražio robu i dogovorio se o kupnji 300 boca vina merlota i malvazije za 30.500 kuna. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Pala mreža krivotvoritelja Proizveli milijune eura: Novac tiskali svakog dana od 9 do 17 sati, a za određene novčanice imali posebna imena Ilustracija Paket iz inozemstva Čekala je paket sa zlatom i vrijednosnim papirima, uplatila novac, ali uskoro je shvatila da mora nazvati policiju

Zatim je predočio lažan nalog za plaćanje, preuzeo robu i oštetio vlasnika za tu svotu, navodi se u izvješću.

Ujedno je utvrđeno da je osumnjičenik sredinom veljače ove godine na isti način pokušao prevariti i buzetsko poduzeće kad se dogovorio o prodaji veće količine meda i proizvoda od meda za 45 tisuća kuna. 

No djelatnica te tvrtke provjerila je platni nalog te je utvrđeno da je Finin žig krivotvoren te da žiro-račun ne postoji, tako da naručena roba nije predana.

Na temelju tjeralice Policijske postaje u Buzetu P.G. je u subotu uhićen na ulazu u Hrvatsku na graničnom prijelazu u Jurovskom Brodu i jučer je nakon kriminalističke obrade sproveden u Istražni centar Županijskog suda u Puli.

Kriminalistička obrada se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene