Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odjel kriminaliteta droga splitsko-dalmatinske Policijske uprave u suradnji s USKOK-om sinoć je zaplijenio više od pet kilograma droge, od čega više od četiri kilograma heroina, izvijestila je policija danas poslijepodne na konferenciji za novinare.


Policajci su sinoć u Dugopolju u blizini Splita uočili da je iz golfa imotskih registarskih oznaka u jednom trenutku izbačen ruksak. 

Vezani članci Pronađen laboratorij za uzgoj marihuane kod Opatije Pao "ratar" kod Opatije: Krao struju i u obiteljskoj kući uzgajao marihuanu Zaplijenjeno više od 30 kilograma marihuane, novac i automobil - 6 Uhvaćeni dileri: Zagrebačka policija zaplijenila više od 30 kilograma droge, automobil i novac

U vozilu su zatečene dvije osobe - A.K. (24) i J.K. (25) koje su pružale otpor uhićenju te su uz uporabu sile svladane i privedene na kriminalističku obradu u splitsku Policijsku upravu, rekao je načelnik Odjela kriminaliteta Ivan Kasum.

U ruksaku je pronađeno osam paketa s ukupno četiri kilograma i 105 grama heroina, 350 grama kokaina i 500 grama zasad nepoznate tvari za koju kriminalisti pretpostavljaju o kojoj je drogi riječ, ali dok analiza to ne potvrdi, ne žele je imenovati, rekao je Kasum.

Dvojica uhićenika bit će, nakon kriminalističke obrade u policiji, uz kaznenu prijavu privedena istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu, a prijava će biti podnesena i USKOK-u jer se sumnja da je riječ o organiziranoj trgovini narkoticima.