Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Split: Vandali ciglama gađali automobile

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vendi Jerković Vodolšek iz Splita izbjegla je smrt za 15 centimetara. Njezin automobil gađali su maloljetni vandali koji imaju jedva 12 godina.

Vendi Jerković Vodolšek kamen je smrskao vjetrobransko staklo pred očima. Da nakon prvog šoka nije uspjela zadržala pravac najvjerojatnije bi se dogodila tragedija;  frontalni, možda i lančani sudar u tunelu. 

Pročitajte i ovo Krao kamenje s plaže Lampianu strogo zabranjeno Francuz s plaže uzeo 41 kilogram kamenja: To će ga skupo stajati Slika nije dostupna Vukovar: Cigle i četiri 's' na zgradu

Najstrašnije, malim vandalima to je bilo zabavno koji su nastavili gađati automobile i kada se Vendi vratila na 'mjesto zločina'. 

Tunel je uz samu školu Meje, u inače elitnom naselju, a i Vendi je ranije ovdje radila kao nastavnica. Kaže, škola nije nimalo elitna i postala je poznata po problemima pa je svoje dijete upisala u drugu školu. 

Područje iznad tunela iznimno je opasno i posve bez nadzora. Zaštitna ograda je odavno uklonjena i ovo je postao utabani put između dvije strane naselja Meje. 

I osnovnoškolci su osudili vandalsko divljanje maloljetnika, a da pojedina djeca trebaju sankcije svjedoči i Robert Pauletić, legenda Kviskoteke. Njegova djeca pohađaju istu školu.

'Kad taj huliganizam zaprijeti životima, ni profesore više ne poštuju, a sad su počeli oko škole radit prava kaznena djela treba hitno nešto napravit', izjavio je Pauletić.

Ravnatelj škole danas se ispričao obavezama. Policija je razgovarala sa roditeljima i dječacima koji su ovo počinili, te slučaj predala Općinskom državnom odvjetništvu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene