Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ugrozio živote sedmero osoba

Uhvaćen manijak koji je ugrožavao živote bacajući cigle

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zagrebačka policija završila je kriminalističku obradu nad 41-godišnjakom.

Sva tri dana kaznena dijela počinio je na identičan način. Sa željezničke bi pruge u blizini željezničke postaje Maksimir i Borongaj uzeo komade pune cigle ili kamenja s kojima bi došao na Novu Branimirovu.

Pročitajte i ovo Matko Mimica iz Omiša šteta nekoliko desetaka tisuća kuna Šok u Omišu tijekom miniranja: ''Ja pogledam u zrak, čovječe kiša kamenja. Kiša! Ne znam di ću. Šta je ovo, majko mila..." Slika nije dostupna Radovi na omiškoj obilaznici VIDEO Zaigrali se eksplozivom? Kamenje letjelo po kućama, oštetilo zidove i automobil: "Sreća da nitko nije prolazio"

Bez povoda i razloga s namjerom da dovede u opasnost život i imovinu slučajnih građana koji su u to vrijeme tuda prolazili trčeći usporedno s vozilima koja su tuda prolazila na njih je bacao prikupljene cigle i kamenje. Uglavnom je na taj način razbijao vjetrobranska ili bočna stakla automobila oštećenih građana, te je nakon učinjenog bježao s mjesta događaja.

Tako je 18. srpnja bacio ciglu na Toyotu Yaris te razbio na njoj bočno staklo na suvozačevim vratima. Krhotine stakla ozlijedile su 58-godišnjeg suvozača. U četvrtak, 6. kolovoza bacio je ciglu na Ford Fiestu te Fiat Punto i na oba vozila na taj način razbio vjetrobranska stakla. Tog je dana 57-godišnji vozač Punta lakše ozlijeđen.

Uhvaćen u petak nakon što su policajci legitimirali sumnjivu osobu

Dva dana kasnije, 8. kolovoza na identičan je način oštetio prednje vjetrobransko staklo od kojeg je jedna krhotina ozlijedila 25-godišnjeg sina vozačice. Policijski službenici s postaje Maksimir-Pešćenica, temeljem intenzivnog rada po prijavljenim događajima i prikupljenim informacijama oko načina i mjesta činjenja ovog kaznenog djela u petak u popodnevnim satima legitimirali muškarca za kojeg su posumnjali da bi mogao biti počinitelj.

Prilikom legitimiranja i razgovora s njime, u vrećici koju je nosio, policajci su uočili komade cigli što je predstavljalo dodatnu sumnju da je upravo on počinitelj tih kaznenih djela zbog čega su ga i odveli u službene prostorije. Osumnjičeni je nakon dovršene kriminalističke obrade, zbog utvrđene osnovane sumnje da je upravo on počinio navedena kaznena dijela, doveden u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene