Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog kaznenog djela svodništva pet ženskih osoba, splitski su policajci pritvorskom nadzorniku priveli dvojicu muškaraca - Splićanina i Dubrovčanina.


Službenici Odjela organiziranoga kriminaliteta splitsko-dalmatinske policijske uprave danas su dovršili višemjesečnu istragu nad 53-godišnjakom iz Splita i 43-godišnjakom iz Dubrovnika, stoji u policijskom priopćenju.

Vezani članci Splitska riva Mladi Splićanin uplakanoj baki koja je izgubila novac platio račune: "Užasni kišni dan i ova nesretna godina, a baš me obradovalo srce mladića" Pištolj, ilustracija Pucnjava u Splitu: Napadač ušao u stan i otvorio vatru, jedna osoba ozlijeđena

Osnovano se sumnja da je 53-godišnjak počinio pet kaznenih djela svodništva pet hrvatskih državljanki sa splitskoga, dubrovačkoga i zagrebačkog područja, a 43-godišnjak jedno kazneno djelo svodništva tako što je pomagao Splićaninu pri svođenju jedne od djevojaka.

>> Fotke, cijena, visina, težina i oznaka 'nova u ponudi'

Kriminalističkom istragom policija je utvrdila kako je 53-godišnjak iz Splita od ljeta 2010. do 17. svibnja 2012., kako bi pribavio novac organizirajući pružanje seksualnih usluga zainteresiranim klijentima, u više hotela i jahti na širemu splitskom i dubrovačkom području angažirao mlađe ženske osobe. One su u dogovoru s njim muškarcima pružale seksualne usluge koje bi on, ovisno o njihovu trajanju, platnoj moći klijenta i slobodnoj procjeni, naplaćivao od 1500 do 7500 kuna. Tako zarađeni novac dijelio je s njima u različitim omjerima, a najčešće je sebi uzimao 20 posto naplaćenog iznosa od klijenata.

Drugoga osumnjičenika, 43-godišnjeg Dubrovčanina policija sumnjiči da je u travnju ove godine u dogovoru s 53-godišnjakom organizirao pružanje seksualne usluge za novac strancu u jednom hotelu u Dubrovniku. Policija je cijeli slučaj odradila u koordinaciji sa splitskim Općinskim državnim odvjetništvom te u suradnji s dubrovačko-neretvanskom i zagrebačkom Policijskom upravom. Obojica su uhićena, a po nalogu mjerodavnih istražnih sudaca u njihovim su stanovima i automobilima pronađeni dokazi i predmeti bitni za daljnji postupak, priopćila je splitska policija. (Agencija VLM)