Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predstavlejni hrabri policajci

Spasio djevojčicu iz zaglavljenog lifta usred požaru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijska uprava zagrebačka danas je novinarima predstavila mladog policajca koji je uz pomoć kolegice iz dima sa sedmog kata stambene zgrade izvukao 14-godišnju djevojčicu koja je bolovala od astme.

Zbog požara dizala u podrumu dim se bio proširio stambenom zgradom u Ulici grada Chicaga u Zagrebu. Požar je izbio u noći 22. na 23. lipnja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna VIDEO: Psić-junak spasio mačiće iz zapaljene kuće Slika nije dostupna "Volio bih da sam našao dokument u kojem su Slovenci rekli 'Ne'"

Glavni junak je Željko Maroslavac, 25-godišnji policajac iz Donjeg Miholjca, koji je sedam godina u policijskoj službi. Njegova kolegica je 25-godišnja Ana-Marija Lesjak, rođena u selu Sigetec kraj Koprivnice, koja je u policijskoj službi godinu dana. Maroslavac je rekao da ih je šef nakon dojave da je zgrada u Ulici grada Chicaga 9 cijela u dimu poslao na mjesto događaja te da su ispred zgrade zatekli vatrogasna vozila i vatrogasce koji još nisu utvrdili što se dogodilo, ali da su peti, šesti i sedmi kat cijeli u dimu.

Kazao je da su na stepenicama između trećeg i četvrtog kata zatekli liječnicu koja im je rekla da je djevojčica sa sedmog kata, koja boluje od astme, telefonom pozvala Hitnu jer joj je od dima zlo i ne može normalno disati. Liječnica je rekla da nemaju plinske maske da se probiju i pitala bi li mogli spustiti djevojčicu. Kazao je kako je u jednom trenutku odlučio da on i kolegica sami odu po djevojčicu. 'Rekao sam kolegici neka ostane na šestom katu gdje je malo manje dima, a ja sam otišao na sedmi kat u stan i tamo zatekao djevojčicu i njezinu majku. Rekao sam im neka ručnike natope s vodom i stave ih preko usta kako bi mogle lakše disati i da pođu sa mnom', izjavio je.

Djevojčica i njezina majka krenule su za mnom, a kad smo se spustili na šesti kat pridružila nam se i kolegica. Na izlasku iz zgrade predao sam ih djelatnicima Hitne medicinske pomoći koji su iz odvezli u KBC 'Rebro'.

Maroslavac je ispričao zatim da je u bolnici posjetio djevojčicu i njezinu majku. Liječnik mu je rekao da nemaju trovanje dimom, a potom je otišao do djevojčice koja je bila priključena na kisik i njene majke, koja mu je zahvalila. Rekao je novinarima da mu je jednostavno u trenutku kad je čuo u kakvom je stanju djevojčica kod njega 'nešto puklo' i rekao 'idem, što bude bude' te da je to zato što su njemu 2007. ljudi isto tako pomogli i spasili mu život u prometnoj nesreći. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene