Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predan pritvorskom nadzorniku

Protiv Tina Šunjerge podnesena kaznena prijava za okrutno ubojstvo roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
PU šibensko-kninska priopćila je kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjim Tinom Šunjergom, osumnjičenim za dva kaznena djela teškog ubojstva svojih roditelja, 45-godišnjeg oca i 46-godišnje majke.

Policija je nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja utvrdila da je osumnjičeni 19-godišnjak Tin Šunjerga "25. ožujka između 16 i 18 sati u Čistoj Velikoj, radi neslaganja roditelja oko njegova ponašanja, na okrutan i podmukao način usmrtio svoje roditelje vatrenim oružjem, koje je legalno posjedovao njegov otac i koje oružje je čuvao na zakonom propisani način. Osumnjičeni je do oružja došao provalom u sef."

Pročitajte i ovo Danka Ilić Tijelo još nije pronađeno U potragu za Dankom uključili se i mještani rodnog sela jednog od ubojica Slika nije dostupna Tragedija u Čistoj Velikoj Tri mladića pod istragom zbog neprijavljivanja dvostrukog ubojstva

Policija je proslijedila 19-godišnjeg osumnjičenog pritvorskom nadzorniku te protiv njega podnijela kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku.

Policija je dovršila i kriminalističko istraživanje nad 17-godišnjakom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom te su svi osumnjičeni za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

"Osumnjičeni nisu prijavili kaznena djela teškog ubojstva u Čistoj Velikoj, iako su znali da je počinjeno teško kazneno djelo i da bi njihova prijava omogućila ili znatno olakšala otkrivanje djela i počinitelja.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju osumnjičeni 18-godišnjak i 20-godišnjak će, uz kaznenu prijavu istom Državnom odvjetništvu za mladež u Šibeniku, predani su pritvorskom nadzorniku, dok je osumnjičeni maloljetnik kazneno prijavljen redovnim putem", stoji u priopćenju PU šibensko-kninske.

"Niti su se svađali u kući, niti ništa"

Nakon što je u nedjelju navečer uhićen 18-godišnjak iz Čiste Velike osumnjičen za ubojstvo majke i oca, pripadnika specijalne policije, policija je priopćila da provodi kriminalističko istraživanje i nad dvojicom maloljetnika te jednim 20-godišnjakom zbog neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela.

Šok i tuga vladaju u malom mjestu u zaleđu Vodica. Krvava likvidacija sve je užasnula. Dvije svijeće gore na obiteljskoj kući Šunjerga u spomen na dva brutalno ugašena života.

Osumnjičeni 19-godišnji sin uhićen je jučer u Tribunju nakon dramatične potjere, a čuli su se i pucnjevi. Sumnjiči se za dva kaznena djela teškoga ubojstva.

Mjestani govore kako je osumnjičeni imao problema s narkoticima, da je trebao ići u komunu i da je najavljivao da će učiniti neke strašne stvari. No, nikada nisu mogli vjerovati da bi ovakvo što mogao učiniti.

"Bilo je baš kao na filmu, kao da gledam televiziju, neki film", kazao je očevidac potjere u Tribunju Robert Šantić.

"To je bila sveta obitelj, to je bio sveti dečko... I nikad ništa.. Kad bi god prošao javio bi se i što bi god trebala oni su pomagali. Ja nisma vidjela ništa tu, ni alkohol, ni tučnjave, ni ništa. Za mene su sveta obitelj", kazala je rođekinja Ana Šunjerga.

"Joooj, jadna majko... Tragedija.. Bio je uvijek dobar i javio bi se, a naročito ćaća i mater. Kuća smo uz kuću, pomagali smo jedni drugima i što se dogodilo... To samo on mora odgovoriti. Niti su se svađali u kući, niti ništa", priča susjed Tomislav.

Službene informacije policije su vrlo šture. Potvrđuju da su privedena još trojica mladića, među njima i jedan maloljetnik. Njih se sumnjiči za neprijavljivanje kaznenog djela. Neslužbene informacije govore da su znali za ubojstva, ali ih nisu prijavili.

Izvučen i automobil u kojem je bilo tijelo ubijene žene

Danas je iz polja nedaleko od kuće ubijenih izvučen i automobil u kojem je pronađeno tijelo ubijene žene. Postavlja se i pitanje otkud osumnjičenom pištolj. Policija je tek poručila da u ovom zločinu nije korišteno službeno oružje pripadnika specijalne policije.

"U tijeku su i sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za ovo kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku", izvijestila je policija.

18-godišnjak osumnjičen za ubojstvo oca i majke nakon uhićenja u Tribunju priveden je u Policijsku upravu šibensko-kninsku, gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog dvostrukog ubojstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene