Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tragedija u Čistoj Velikoj

Potvrdila policija: 18-godišnjak osumnjičen za teško ubojstvo roditelja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je u kući u Čistoj Velikoj pronađen mrtav pripadnik Specijalne Jedinice Policije Split.

22:10 - Šibenska policija u nedjelju navečer je potvrdila da je 18-godišnji mladić iz Čiste Velike, T. Š., osumnjičen za ubojstvo majke i oca, pripadnika specijalne policije, a nakon uhićenja u Tribunju mladić je priveden u Policijsku upravu šibensko-kninsku, gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog dvostrukog ubojstva.

Pročitajte i ovo Ilustracija djevojčica na intenzivnoj Obrat u slučaju teško opečene jednogodišnjakinje u Splitu: Policija objavila detalje Očevid u Splitu na mjestu gdje je mladić uboden nožem - 1 Uhićene dvije osobe FOTO Krvava noć u Dalmaciji: Ovo je mjesto strašnog ubojstva, policija objavila nove detalje

Osamnaestogodišnjak čiji identitet policija ne navodi, uhićen je u Tribunju večeras malo prije 19 sati. Policija je potvrdila da su u Jurjevgradskoj ulici u Tribunju s namjerom da ga zaustave pucali iz vatrenog oružja u gume njegovog Mercedesa šibenskih registracija u kojem je bježao. Potom su ga izvukli iz automobila i uhitili, a mladić u pucnjavi nije ranjen, navode iz policije.

Osumnjičenik je odmah priveden u prostorije Policijske uprave u Šibeniku gdje se protiv njega provodi kriminalističko istraživanje zbog teškog ubojstva 45-godišnjeg oca i majke.

U šibenskoj policiji su naglasili kako vatreno oružje kojim su počinjena oba teška ubojstva, nije službeno oružje ubijenog 45-godišnjeg
pripadnika specijalne policije Split.

Policija zahvaljuje građanima koji su se danas popodne nakon njihove dojave da tragaju za crnim Mercedesom E klase, šibenskih registracija ŠI 611 FR uključili u potragu.

Tijelo ubijenog oca, 45-godišnjeg pripadnika specijalne policije, pronađeno je danas iza 11 sati u garaži obiteljske kuće u Čistoj Velikoj, a oko 16,20 sati na području Čiste Velike u automobilu je pronađeno i tijelo 45-godišnje žene, njegove supruge i majke osumnjičenog 18-godišnjaka za to teško kazneno djelo.

Zbog dvostukog ubojstva u Čistoj Velikoj, svi rodovi policije danas su bili na nogama, cijelo područje bilo je blokirano uz jake policijske snage naoružane dugim cijevima i opremljene pancirkama i šljemovima, a u potrazi je sudjelovao i helikopter koji je nadlijetao šire gradsko područje.

19:16 - Velika policijska potraga pokraj Vodica. Policija je prvo u Čistoj Velikoj pronašla tijelo muškarca, pripadnika specijalne policije, a potom i tijelo mrtve žene. Predvečer je uhićen osumnjičenik - sin specijalca.

''Policija zasad daje samo osnovne informacije. Nešto prije 19 sati uhićen je osumnjičenik, sin ubijenog, na području Tribunja, a prilikom uhićenja pružao je otpor policiji'', izvijestio je reporter Dnevnika Nove TV Šime Vičević.

Mladić je prilikom uhićenja pokušao bježati, a policajci su ga u tome spriječili pucanjem u automobilsku gumu. Potom su ga izvukli iz vozila i uhitili, a on u pucnjavi nije ranjen, kažu u policiji.

18:10 - Policija je oko 16:20 pronašla tijelo ženske osobe u automobilu na širem području Čiste Velike. Okolnosti se još uvijek utvrđuju, potvrđeno nam je u PU šibensko-kninska.

U pojedinim medijima je objavljena neslužbena informacija da se radi o tijelu supruge ubijenog pripadnika Specijalne jedinice splitske policije, no Marica Kosor, glasnogovornica PU šibensko-kninske, nije nam to mogla potvrditi.

Također nije imala informacija o tome da je pronađeno i tijelo njihovog sina, za kojim je policija tragala tijekom dana. "Za sada, u ovom trenutku, takva saznanja nemam", kaže Kosor.

Pronađen mrtav 45-godišnjak

Jutros oko 11.15 sati nakon dojave u Čistoj Velikoj u svojoj kući pronađen je mrtav 45-godišnjak, pripadnik Specijalne jedinice policije Split, javila je PU splitsko dalmatinska.

Policija molila pomoć

Iz policije su prije uhićenja osumnjičenog pozvali građane da im dojave informacije o osobnom automobilu Mercedes, klasa E, crne boje, registarskihoznaka ŠI-611-FR koji se dovodio u vezu s događanjima. (Hina/I.D./B.V./S.V.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene