Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

Smrt maturanta u Pragu: Policija otkrila kako je došlo do tragedije

Tragično maturalno putovanje u Prag - 5
Tragično maturalno putovanje u Prag - 5 Foto: DNEVNIK.hr
Nastavljena je istraga tragične smrti 17-godišnjeg učenika srednje škole iz Poreča koji je u subotu preminuo na maturalnom putovanju u Pragu. Rezultati očevida pokazuju kako je riječ o nesretnom slučaju te da je maturant vjerojatno pokušao izvesti parkour.

Objavljeno je službeno izvješće o tome što se dogodilo u noći s petka na subotu na 5. katu noćnog kluba u središtu Praga.

"Očevidom je policija utvrdila da je riječ o nesretnom slučaju", izvijestila je hrvatska veleposlanica u Češkoj Ljiljana Pancirov.

Pročitajte i ovo Tragično maturalno puotvanje u Prag - 4 Krizni tim Hrvatska veleposlanica u Češkoj o strašnoj tragediji: Potresenim učenicima stiže pomoć - "Ovo je rana na duši koja je velika"

"Mladić je preskočio ogradu na balkonu uz restoran na petom katu i najvjerojatnije je htio izvesti parkour trik. Radi se o vještini prevladavanja određenih prepreka. Nažalost, pri tom skoku pao je kroz otvoreni prostor", kazala je Pancirov za HRT.

Pročitajte i ovo Parkour Veliki rizici VIDEO Što je parkour? Opasna disciplina zbog koje je poginuo nesretni maturant u Pragu

Pročitajte i ovo Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 2 tragedija u češkoj Učenik je pao s velike visine: Ministarstvo obrazovanja pokrenulo postupak krizne intervencije

Obdukcija bi uskoro trebala biti gotova jer se radi o nesretnom slučaju, potvrdila je Pancirov i dodala da će u utorak biti moguće organizirati povratak mladićeva tijela u Hrvatsku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene