Obavijesti Video Pretražite Navigacija
tragedija u češkoj

Učenik je pao s velike visine: Ministarstvo obrazovanja pokrenulo postupak krizne intervencije

Aktualno Galerija Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 2 Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 2 Foto: DNEVNIK.hr Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 1 Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 1 Foto: DNEVNIK.hr Ilustracija Ilustracija Foto: Getty Images Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollar, reporterka Dnevnika Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Ilustracija Galerija 1/5 >>
Na maturalnom putovanju u Češkoj poginuo je učenik iz srednje škole "Mate Balote" iz Poreča.

Maturant porečke srednje škole poginuo je na maturalnom putovanju, potvrdio je ravnatelj Krešimir Bronić Dnevniku Nove TV.  I dalje se čeka službeno izvješće, a maturanti bi se s putovanja trebali vratiti ranije.

Riječ je o učeniku srednje škole Mate Balote, a nesretni slučaj dogodio se u noći s petka na subotu.

Kako neslužbeno doznaje reporterka Dnevnik Nove TV Lina Dollar, učenik je pao s velike visine.

Odmah je stigla policija i hitna pomoć, obavljen je očevid i ispitani su svi koji su bili prisutni. Čeka se službeno izvješće, koje će rasvijetliti slučaj te što se događalo i što je uzrok te strašne tragedije.

Ministarstvo obrazovanja sljedeći tjedan hitno šalje tim za krizne slučajeve i za psihološku pomoć u školu. 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja (MZO) u subotu je, nakon smrti srednjoškolca na maturalnom putovanju, priopćilo da je u kontaktu s hrvatskim veleposlanstvom u Pragu i ravnateljem škole te je pokrenut postupak krizne intervencije.

Ministarstvo je izrazilo sućut obitelji te učenicima i djelatnicima škole.

Pročitajte i ovo Ilustracija Motivi se istražuju Majka monstrum ugušila svoja dva sina: Beživotna tijela dječaka pronašao očajni otac

"Maturant naše srednje porečke škole, nažalost, smrtno je stradao na maturalnom putovanju u Pragu. Nesreća se dogodila noćas između ponoć i jedan sat. Profesori su mi javili što se dogodilo jer im je to i dužnost. Očevid je vođen noćas, međutim zapisnika i rezultata očevida nemam, tako da vam, nažalost, ne mogu ni reći više informacija", rekao je za DNEVNIK.hr ravnatelj škole Krešimir Bronić.

 

Pročitajte i ovo Ubojstvo u Vinkovcima - 5 osnovan poseban tim Ubili ga policajci: Završena obdukcija ubojice iz Vinkovaca, evo što je otkrila

Na maturalno putovanje uputilo se ukupno 87 učenika iz škole, kao i četiri profesora. S putovanja, na koje su otišli u četvrtak, trebali su se vratiti u nedjelju, ali su zbog nesretnih okolnosti u subotu krenuli prema kućama.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene