Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Pao s visine

Nakon tragedije u Češkoj porečki srednjoškolci vratili se kući. Potreseni ravnatelj: "To se dogodilo u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči"

Aktualno Galerija Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 1 Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 1 Foto: DNEVNIK.hr Krešimir Bronić Krešimir Bronić Foto: Dnevnik Nove TV Krešimir Bronić Krešimir Bronić Foto: DNEVNIK.hr Loris Peršurić Loris Peršurić Foto: DNEVNIK.hr +0 Loris Peršurić Galerija 1/5 >>
Učenik porečke srednje škole poginuo je u noći s petka na subotu na maturalnom putovanju u Pragu. Navodno je pao s velike visine. Cijeli slučaj prokomentirali su i ravnatelj škole Krešimir Bronić te direktor turističke agencije Floris Milohanović.

Još se utvrđuju svi detalji smrti učenika iz Poreča koji je poginuo na maturalcu u Češkoj. Učenici su bili na putu s jednom pulskom turističkom agencijom.

Ravnatelj Srednje škole Mate Balote Poreč kazao je da se jutros razgovaralo s profesorima i vodičima koji su bili na izletu. "Čekamo zapisnik očevida koji je obavila češka policija. To se dogodilo u Pragu oko 00:30 u klubu gdje su bili svi učenici, profesori i vodiči agencije koji su bili u pratnji", rekao je potreseni ravnatelj Krešimir Bronić.

Učenici porečke srednje škole vratili su se noćas u Hrvatsku, nakon što je na učeničkom putovanju u Pragu poginuo njihov kolega.

"Mi smo ih dočekali, predali roditeljima, i svi i roditelji u nevjerici i šoku", rekao je za Dnevnik Nove TV Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote.

Kazao je da su u školi održani sastanci te će u nedjelju održati nastavničko vijeće. "U kontakti smo s hrvatskom i češkom ambasadom", kazao je Bronić.

"Velika tragedija pogodila je puno ljudi. Tužna priča. Odmah smo pozvali ravnatelja kada smo saznali i ponudili pomoć. Zvali smo veleposlanicu Ljliljanu Pancirov koja im je pomogla. Ponudili smo i psihološku pomoć, ali i kakvu god - i financijsku, bez rezerve", rekao je porečki gradonačelnik Loris Peršurić. Sutra tijekom dana će biti izvješće češke policije, dodao je Peršurić.

Krešimir Bronić Loris Peršurić (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nismo to još doživjeli"

"Ovo je prvi put u 30 godina da se tako nešto dogodilo. Nismo to još doživjeli i od jedan sat ujutro smo u stalnom kontaktu s ravnateljem i profesorima koji su za vrijeme događaja bili s djecom na licu mjesta. Svi su potreseni, no uspjeli su se nekako sabrati i organizirati odgovorno povratak djece nazad u Poreč", rekao je direktor agencije Floris Milohanović.

Roditeljima su ponudili svu moguću pomoć oko puta u Prag - svoje vodiče i partnere.

"Ne znamo što se dogodilo vani te večeri, no policija je isključila mogućnost nasilne smrti pa su djeca puštena da se vrate u Hrvatsku. Podatke policijskih izvještaja s očevida nemamo i to će vjerojatno ići preko ambasade. Koliko znam obdukcija tijela će biti sutra, pa će se ono vratiti u Hrvatsku. Bio je to nesretan slučaj, pao je s velike visine", kazao je Milohanović za Jutarnji list.

Pročitajte i ovo Škola u Poreču koju je pohađao poginuli maturant - 2 tragedija u češkoj Učenik je pao s velike visine: Ministarstvo obrazovanja pokrenulo postupak krizne intervencije

Učenici koji su bili s poginulim maturantom na školskom izletu vratili su se svojim kućama. Kako je još u subotu neslužbeno doznala reporterka Dnevnika Nove TV Lina Dollaručenik je pao s velike visine.

Ministarstvo obrazovanja sljedeći tjedan u školu hitno šalje tim za krizne slučajeve i psihološku pomoć.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene