Policija / Ilustracija
Policija / Ilustracija Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina smijenio je s dužnosti voditelja Službe kriminalističke policije jer je u Bibinjama skrivio prometnu nesreću vozeći pod utjecajem alkohola.


Nakon obavljenog razgovora s voditeljem Službe kriminalističke policije načelnik Policijske uprave zadarske Anton Dražina podnio je prijedlog za premještaj na radno mjesto niže složenosti.

Policija, ilustracija Prometna nesreća u Labinu: U slijetanju vozila s kolnika poginula osoba

"Uvažavajući sve okolnosti događaja, rukovodeći policijski službenik Policijske uprave zadarske s današnjim danom prestaje obavljati poslove voditelja službe u Policijskoj upravi zadarskoj. Nakon okončanja postupka utvrđivanja disciplinske odgovornosti javnost će biti pravodobno obaviještena", objavila je zadarska policija.

U prometnoj nesreći koju je sada već bivši voditelj zadarske kriminalističke policije skrivio u srijedu ujutro u Bibinjama lakše je ozlijeđena mlada vozačica. On nije bio na dužnosti, vozio je automobil iz rent-a-cara.

Osim disciplinske odgovornosti, zbog izazivanja prometne nesreće s ozlijeđenom osobom bit će i prekršajno sankcioniran temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.