Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Kalmetina vozača: Odgođena rasprava zbog tajnih tonskih zapisa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće Općinskog suda u Karlovcu prihvatilo je zahtjev obrane sedmorice optuženih za iznudu cetingradskog poduzetnika Miće Valentića da im se, prije nego se na glavnoj raspravi počnu preslušavati tajno snimani tonski zapisi

telefonskih razgovora okrivljenika, daju kopije tih zapisa te se zbog toga odgađa za sutra zakazana rasprava.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća u Lovranu Teret ga se za teško djelo Pokrenuta istraga protiv vozača kamiona koji je u Lovranu usmrtio djevojku Ilustracija Bježao policiji Serijski prekršitelj tri puta posudio auto, svaki put mu ga oduzeli - pa i ovaj, posljednji

Za sutra zakazana rasprava odgođa se za ponedjeljak kad će odvjetnici samo doći po kopije.

Sudsko je vijeće prihvatilo i zahtjev obrane za rok od najmanje osam dana za analizu tih tonskih zapisa te će sljedeća sudska rasprava biti zakazana naknadno.

Riječ je tajno snimanim telefonskim razgovorima po tzv. mjerama nadzora i tehničkog snimanja sredstvima za tehničko komuniciranje na daljinu, koje je radi istrage provedeno na temelju sudskog naloga.

Vijeće je odbilo prijedlog obrane Danijela Miočića, Elvisa Lučića,
Marka Grzunova i Genca Dake za puštanjem iz pritvora jer, kako je navedeno, ostaju razlozi za pritvor, a na takvo rješenje okrivljenici se ne mogu žaliti.

Danas saslušani policajci Marinko Puškarić i Dalibor Grgić
svjedočenjem su potvrdili da su 25. svibnja u dvorištu Miće Valentića u Cetingradu uhitili Marka Grzunova i Genca Daku pošto je Grzunov rekao da su došli u vezi s dugom od 460 tisuća kuna.

Optuženi Danijel Miočić, bivši vozač ministra Božidara Kalmete, te Elvis Lučić, Marko Grzunov, Genc Daka, Nikola Valentić, Damir Zelić i Marko Pavić, osumnjičeni su da su od cetingradskog poduzetnika Miće Valentića pokušali iznuditi 460.000 kuna za posao u cestogradnji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene