Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

S gradilišta Domovinskog mosta, čije se puštanje u promet do sada više puta odgađalo, od sredine ožujka ukradene su metalne ploče, poklopci šahtova, matice i vijci vrijedni nekoliko stotina tisuća kuna, doznaje se u zagrebačkoj policiji.


Policija je izvijestila da je nepoznati lopov ili više njih iz kanalizacije u dužini od četiri kilometra ukrao "36 poklopaca šahtova, 255 inox obujmica s maticama i vijcima, dvije ovalne inox ploče i 680 komada matica i vijaka za ovalne ploče".

Vezani članci Vesna Škare Ožbolt Škare Ožbolt oglasila se o optužbama da je kopirala dijelove Mostova izbornog programa: "Moj program ni u jednoj rečenici nema podudarnosti s Mostovim" Djeca se zavuku u konstrukciju mosta prije nailaska vlaka Po život opasna igra u Požegi: Djeca se zavuku ispod tračnica, u šupljinu na mostu, i čekaju da protutnji vlak!

Metalni dijelovi ukradeni su iz kanalizacije između Jakuševca i
Velike Kosnice, na spoju Domovinski most, koja još nije u funkciji.

Kradljivci će plijen najvjerojatnije pokušati unovčiti prodajući ga kao metalni otpad.

"Ukupna materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna, a vrijednost otuđenog kao sekundarne sirovine nekoliko desetaka tisuća kuna", navode u policiji.

Predstavnik oštećene tvrtke Zagrebačke otpadne vode medijima je izjavio da je šteta procijenjena na oko 300 tisuća kuna.