Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grupu vodio Slovenac

Rijeka: Počelo suđenje 13-članoj skupini za preprodaju heroina

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Županijskome sudu u Rijeci danas je počelo suđenje 13-članoj međunarodnoj skupini optuženoj za preprodaju heroina koju su vodili slovenski državljanin Kristijan Kamenikom i hrvatski državljanin Marijan Surjan.

USKOK je optužio Kamenika (36) i Surjana (34) da su se od 2007. do 10. ožujka 2008. povezali i organizirali skupinu za prodaju heroina na području Rijeke i šire okolice. Po optužnici, Kamenik je od nepoznatih osoba nekoliko puta nabavljao veće količine heroina po cijeni od najmanje 13.000 eura za kilogram, organizirao prijenos droge do Rijeke, gdje ju je po 27.000 eura prodavao Surjanu, a ostali iz skupine preprodavali su manje količine.

Pročitajte i ovo Ilustracija za europsko tržište Prilagođeni spremnici, dogovorene rute i više od 20 paketa: USKOK podigao optužnicu protiv švercera droge Ilustracija selili je u drugu sobu Pacijentica (42) u bolnici se čudno ponašala, pa su pozvali policiju: Dobila je kaznu od 1000 eura

Osim te dvojice, optužni su još i Mustafa Beganović (38) iz BiH, Ivayl Aleksandrov (32) iz Bugarske, Samel Šehić (32) iz BiH, Amir Zarifović (35) iz Rijeke, Aleksandar Petković (26) iz Viškova, Igor Kajtuz (29) iz Rijeke, Čedo Cvijanović (45) iz Rijeke, Igor Janjatović (31) iz Rijeke, Dejan Ledinko (27) iz Kostrene, Kristina Dubravec (31) iz Rijeke, Sanjin Dalsassa (30) iz Rijeke i Kristijan Predovan (26) iz Rijeke.

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić odlučilo je da se predmet Sanjina Delsassa izdvoji te da mu se sudi odvojeno zato što je na bolničkom liječenju.

Svi optuženici osim Samela Šehića rekli su se da se ne osjećaju krivima po optužnici. Šehić je rekao da se osjeća krivim, ali svoju će obranu iznijeti na kraju postupka. Mustafi Beganoviću sudi se u odsutnosti jer je u bijegu. Suđenje se nastavlja sutra.

(Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene