Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na Županijskome sudu u Rijeci danas je počelo suđenje 13-članoj međunarodnoj skupini optuženoj za preprodaju heroina koju su vodili slovenski državljanin Kristijan Kamenikom i hrvatski državljanin Marijan Surjan.


USKOK je optužio Kamenika (36) i Surjana (34) da su se od 2007. do 10. ožujka 2008. povezali i organizirali skupinu za prodaju heroina na području Rijeke i šire okolice. Po optužnici, Kamenik je od nepoznatih osoba nekoliko puta nabavljao veće količine heroina po cijeni od najmanje 13.000 eura za kilogram, organizirao prijenos droge do Rijeke, gdje ju je po 27.000 eura prodavao Surjanu, a ostali iz skupine preprodavali su manje količine.

Vezani članci Zadarska policija pronašla heroin u kombiju Pao diler u Zadru: Policijski pas u kombiju nanjušio heroin vrijedan gotovo četvrt milijuna kuna Pao diler s 30 kg heroina - 1 Raskopali mu automobil i pronašli više od 30 kilograma heroina pa sve objavili: Droga putovala prema Hrvatskoj

Osim te dvojice, optužni su još i Mustafa Beganović (38) iz BiH, Ivayl Aleksandrov (32) iz Bugarske, Samel Šehić (32) iz BiH, Amir Zarifović (35) iz Rijeke, Aleksandar Petković (26) iz Viškova, Igor Kajtuz (29) iz Rijeke, Čedo Cvijanović (45) iz Rijeke, Igor Janjatović (31) iz Rijeke, Dejan Ledinko (27) iz Kostrene, Kristina Dubravec (31) iz Rijeke, Sanjin Dalsassa (30) iz Rijeke i Kristijan Predovan (26) iz Rijeke.

Sudsko vijeće kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić odlučilo je da se predmet Sanjina Delsassa izdvoji te da mu se sudi odvojeno zato što je na bolničkom liječenju.

Svi optuženici osim Samela Šehića rekli su se da se ne osjećaju krivima po optužnici. Šehić je rekao da se osjeća krivim, ali svoju će obranu iznijeti na kraju postupka. Mustafi Beganoviću sudi se u odsutnosti jer je u bijegu. Suđenje se nastavlja sutra.

(Hina)