Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nije im prvi put

Rastrgali hrvatski barjak i dobili samo 9 mjeseci

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolika je vrijednost hrvatskog barjaka govori podatak da su trojica mladića srbijanske nacionalnosti iz mjesta Zagrovića kod Knina, dobila sveukupno samo devet mjeseci zatvorske kazne za njegovo trganje.

20-godišnji Petar i 21-godišnji Ilija Nonković te 20-godišnji Jovica Omković su uoči Dana državnosti ukrali u rastrgali hrvatsku zastavu, skinuvši je kod spomenika poginulom pripadniku 4. gardijske brigade Graženu Kuduzu u Kninu, piše Slobodna Dalmacija. Petru Nonkoviću to nije bio prvi put da je oskvrnuo hrvatski stijeg, jer je isti incident napravio prošle godine u listopadu.

Pročitajte i ovo Podizanje zastave na tvrđavi u Kninu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 nastupila i krila oluje Uz zvonjavu crkvenih zvona na Kninskoj tvrđavi podignuta zastava Republike Hrvatske Zlatko Dalić i Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Obljetnica ''Oluje'' Dalić u Kninu dobio zastavu s Tvrđave: ''Čast je biti dio ovoga, da sam s hrvatskim narodom koji pokazuje veliko zajedništvo''

S istog spomenika skinuo je barjak i odnio ga u Beograd, gdje ga je s prijateljima spalio i ovjekovječio događaj video snimkom na mobitelu. Ovaj noviji incident brzo je policija riješila, jer je navedeni trojac istog dana uhićen, nakon što je ispod sjedala Yuga 45 Petra Nonkovića pronađena ukradena rastrgana hrvatska zastava. Petar Nonković za svoje već drugo po redu isto nedjelo, dobio je četiri mjeseca zatvora, Ilija Nonković dobio je tri mjeseca zatvora, a trećeoptuženi Jovica Omković osuđen je pak na samo mjesec dana zatvora.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene