Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kolika je vrijednost hrvatskog barjaka govori podatak da su trojica mladića srbijanske nacionalnosti iz mjesta Zagrovića kod Knina, dobila sveukupno samo devet mjeseci zatvorske kazne za njegovo trganje.


20-godišnji Petar i 21-godišnji Ilija Nonković te 20-godišnji Jovica Omković su uoči Dana državnosti ukrali u rastrgali hrvatsku zastavu, skinuvši je kod spomenika poginulom pripadniku 4. gardijske brigade Graženu Kuduzu u Kninu, piše Slobodna Dalmacija. Petru Nonkoviću to nije bio prvi put da je oskvrnuo hrvatski stijeg, jer je isti incident napravio prošle godine u listopadu.

Vezani članci Lapsus boja Ups! Europski parlament poželio Hrvatskoj sreću protiv Engleske, no zbog nezgode koja im se potkrala ubrzo maknuli status U parkiranom automobilu pronađeno tijelo djeteta - 6 Tuga u Kninu: Pokopan tragično preminuli dječak kojeg je otac ostavio u automobilu

S istog spomenika skinuo je barjak i odnio ga u Beograd, gdje ga je s prijateljima spalio i ovjekovječio događaj video snimkom na mobitelu. Ovaj noviji incident brzo je policija riješila, jer je navedeni trojac istog dana uhićen, nakon što je ispod sjedala Yuga 45 Petra Nonkovića pronađena ukradena rastrgana hrvatska zastava. Petar Nonković za svoje već drugo po redu isto nedjelo, dobio je četiri mjeseca zatvora, Ilija Nonković dobio je tri mjeseca zatvora, a trećeoptuženi Jovica Omković osuđen je pak na samo mjesec dana zatvora.