Obavijesti Video Pretražite Navigacija
za svaku osudu

Kninski župan o skidanju hrvatske zastave u Kninu: "Ljudima je dosta!"

Aktualno Galerija Marko Jelić i Ivan Kaštelan Marko Jelić i Ivan Kaštelan Foto: DNEVNIK.hr Marko Jelić, šibensko-kninski župan Marko Jelić, šibensko-kninski župan Foto: DNEVNIK.hr Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Ivan Kaštelan, reporter Nove TV Foto: DNEVNIK.hr +0 Osude zbog incidenta Galerija 1/4 >>
Kako su u Kninu primili informaciju da su osumnjičenici za spuštanje hrvatske zastave s jarbola pušteni da se brane sa slobode uživo u Dnevnik Nove TV javio je reporter Ivan Kaštelan.

"Stanovnici Knina nevoljko staju pred kameru kad je ova tema u pitanju. Kažu kako je ovo izolirani incident i da im ovakve situcije ne trebaju", izvijestio je Ivan Kaštelan koji je o svemu razgovarao sa šibensko-kninskim županom Markom Jelićem.

Jesu li ti mladići uopće svjesni značenje hrvatske zastave za ovaj kraj, ili je to bio potez za pet minuta slave na društvenim mrežama, pitao je reporter Dnevnika Nove TV.

"Iz onih informacija koje imamo, a to su vam prenijeli i sugrađani, mislim da se radilo o pet minuta internetske slave koja će ih skupo koštati. Unijeli su nemir u zajednicu, jedinstveno se stalo u osudu takvog bespotrebnog i nerazumnog čina", kazao je Jelić.

Pročitajte i ovo Izgorio BMW u Karlovcu istraživanje traje Detalji oko namjerno zapaljenog automobila pravosudnog policajca: Iz sindikata progovorili o sumnjama i motivu

Dvojica mladića (20) i 49-godišnjak su pušteni da se brane sa slobode. Župan kaže kako ne može komentirati sudske postupke, ali dodaje kako je vjerojatno državni odvjetnik procijenio da nema potrebe za zadržavanjem.

Kaštelana je zanimalo unose li ovakve situacije nemir u suživot Hrvata i Srba u Kninu i poništavaju dosadašnje pozitivne pomake?

"Ne poništavaju, baš suprotno, upravo ta osuda koja dolazi od svih pokazuje da je ljudima dosta takvih bespotrebnih i glupih ispada koji pokušavaju nanijeti štetu. Nisam siguran da je ovdje bila takva namjera, to će utvrditi istraga", kazao je Jelić i dodao kako je su svi vrlo brzo reagirali, od DORH-a do zajednice.

Pročitajte i ovo Utrka na Pelješkom mostu - 2 Nakon Šengena Hrvatska pomaže turizmu BiH: "Nikome nije namjera da se tu postavljaju bilo kakve barikade"

Čini li vam se da se ovim radi čak i veća šteta Srbima koji žive u Kninu i okolici, pitao je reporter. Župan kaže kako imamo tendenciju generalizacije krivnje, ali većina građana je normalna i poštuje zakone.

"Može se potencijalno nanijeti šteta tim ljudima jer se osjećaju povrijeđeno", zaključio je Jelić. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene