Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Crnogorska policija raspisala je tjeralicu za Igorom Majksnerom, izvršnim ravnateljem hrvatske tvrtke "MS Gradnje", dok je vlasnik tvrtke Marinko Stipić već na Interpolovoj tjeralici zbog milijunskih dugova koje su ostavili napustivši posao koji su pokrenuli u Crnoj Gori, objavljuju u četvrtak podgorički mediji.


Čelnici hrvatske tvrtke su u studenome prošle godine napustili Crnu Goru i za sobom ostavili milijunske dugove i oko 15 nedovršenih gradilišta u Podgorici, Budvi, Baru, Nikšiću, Risnu i Kotoru, za koja su bili zaduženi kao izvođači. Po pisanju medija, procjenjuje se da je riječ o pet milijuna eura duga, a navodi se i da MS Gradnja radnicima duguje četiri plaće, a pojedinim dobavljačima i po više od milijun eura za materijal. Kako se dodaje, Crnu Goru su su odlučili napustiti pošto su dobili prijetnje podgoričkih poslovnih ljudi kojima mjesecima nisu mogli vratiti novac.
Majksnera policija sumnjiči da je oštetio proračun Crne Gore za 125 tisuća eura i protiv njega je državnom tužitelju u Podgorici podnesena kaznena prijava za kazneno djelo utaje poreza i doprinosa.
Tvrtka MS gradnja u Crnog Gori je navodno imala oko 30 stalno zaposlenih, a neki od njih, iako poslodavce nisu vidjeli nekoliko mjeseci, još se nadaju da će se ovi pojaviti i isplatiti im zaostale zarade.

Vezani članci Slika nije dostupna Završila misija HRZ-a, Crnogorci spašeni Slika nije dostupna Crnogorski 'projekt stoljeća' nikako da se pokrene s mrtve točke