Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na zagrebačkom području prošle je godine bilo 732 razbojstva, 118 manje nego godinu dana ranije, što potvrđuje trend pada broja razbojstava u protekle četiri godine, rečeno je danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj.


Najčešće su se razbojstva događala u kladionicama, njih 202 od 242 razbojstva u novčarskim ustanovama. Na meti su još mjenjačnice, banke, pošte, FINA.

Vezani članci Fail Klizanje u parovima je zimski sport kojim se ne želite baviti na svojem prilazu Fail Izlet oca i sina završio je nezgodom koja je postala hit na društvenim mrežama

Na ulici su se dogodila 202 razbojstva, u kioscima i trgovinama 159, na benzinskim crpkama 27, u domovima 19, u ljekarnama četiri, a 79 na ostalim mjestima.

Otkrili smo počinitelje polovice razbojstava što je dobar rezultat u svjetskim razmjerima, rekao je Josip Lončarić, pomoćnik načelnika Sektora kriminalističke policije u PUZ-u, izvijestivši o posljednjem uspjehu privođenja skupine koja je krala robu iz dostavnih vozila.

Razbojništvima i krađama četvorica hrvatskih građana, Miroslav Ć. (24), Tihomir V. (38), Zlatko R. (41) i Goran K (41) počinila su materijalnu štetu od oko 1.100,000 kuna.

Za najmlađim od njih, koji je evidentiran u policiji zbog 300
kaznenih djela, već je bila raspisana tjeralica te je sada u zatvoru, dok su ostali prepraćeni istražnom sucu.

Skupina je od 2006. do početka ove godine na području Zagreba, Velike Gorice, Zaprešića i Karlovca pratila dostavna vozila i uz prijetnju plinskog revolvera ili pištolja, ili kada bi vozač ostavio ključeve u kontakt bravicama, ih uzimali i iz njih krali robu.

S obzirom da je kod njih pronađen i provalnički alat, kriminalistička obrada se nastavlja.