Jedan od zlostavljanih pasa (Foto: Facebook/Ruka šapi)
Jedan od zlostavljanih pasa (Foto: Facebook/Ruka šapi)

Bešćutni Puljanin u dva je navrata u kamenolomu Stoja pokušao usmrtiti svoje pse. Uhvaćen je i zaradio je kaznenu prijavu.


Pulska je policija priopćila kako su dovršili kriminalističko istraživanje i utvrdili sumnju da je 36-godišnji hrvatski državljanin počinio dva kaznena djela ubijanje ili mučenje životinja.

Sumnjiči ga se da je sredinom veljače odveo u šetnju svog psa pasmine bull terijer te ga je pokušao usmrtiti tako da ga je u kamenolomu na Stoji bacio s visine od oko deset metara.

Svog drugog psa pasmine pitbull pokušao je usmrtiti 9. listopada, također u kamenolomu na Stoji, kada ga je prvo udario prikladnim predmetom, a potom ga je bacio s visine od oko deset metara, navedeno je u priopćenju PU istarske.

Oba psa pronašli su ozlijeđene prolaznici te su ih zbrinule udruge za zaštitu životinja. Protiv osumnjičenog se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku, izvijestili su iz policije.

"Dante je pronađen krvav, prestrašen i gladan. Odmah je odvezen veterinaru gdje su rane sanirane i gdje je detaljno pregledan. On je još beba od svega 7-8 mjeseci i od sada zaslužuje samo najbolje.

Ono što nas svaki put ostavi bez daha je spremnost životinje da čovjeku da još jednu priliku. Dante je prvi dan bio totalno izgubljen, prestrašen i nemoćan. Nije znao šta je to topla ljudska ruka, kako hodati po pločicama/parketu... ništa. Nakon svega 3 dana on je 10 puta bolje.

Sada svoje dane provodi u društvu još nekoliko pasa našeg stričeka čuvalice i maca. Ono najgore je iza njega", napisali su na svojoj Facebook stranici volonteri pulske udruge Ruka šapi