Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udario u površinu mora

Pula: U more se srušio zrakoplov, poginule dvije osobe

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Oko 15:12 kod Pule, oko 100 metara od ACI marine Pomer, u more se srušio mali zrakoplov. U padu su poginule dvije osobe, potvrdila je za Dnevnik.hr glasnogovornica PU Istarske Nataša Vitasović.

 Zrakoplov tipa Zlin 242 srušio se oko 15:12 sati kod Pule, 100 metara od ACI marine Pomer. Prema prvim informacijama u zrakoplovu koji je potonuo na oko šest metara dubine bile su dvije osobe, koje su poginule tijekom nesreće.

Pročitajte i ovo Autobus Flixbusa koji se prevrnuo u blizini Leipziga Utvrđuje se uzrok nesreće Protiv vozača Flixbusova autobusa vodi se istraga: Osumničen je za ubojstvo iz nehaja Ilustracija Zadobila teške ozljede Užas u Puli: Parkirano vozilo krenulo nizbrdo i prešlo preko vlasnice

>> Avion zbog dima u kabini prisilno sletio u dubrovačku zračnu luku

Vitasović je potvrdila i kako je akcija izvlačenja tijela poginulih muškaraca završena, no da im se ne zna identitet, koji će naknadno biti utvrđen obdukcijom u Zavodu za patologiju pulske bolnice.

Sutra između 11 sati ujutro i podne na teren će izaći i inspektor za zrakoplovne nesreće te obaviti očevid.

U akciji izvlačenja tijela i ostataka zrakoplova sudjelovali su ronioci i pripadnici specijalne pomorske policije.

Prema pisanju 24 sata u zrakoplovu su bili pilot instruktor iz zagrebačke pilotske škole i njegov prijatelj, a krenuli su na panoramski let.

Prema podacima pulske Lučke kapetanije, zrakoplov se po udarcu u površinu mora raspao. Komadi smrskanog aviona potonuli su na 6 metara dubine, prenosi Glas Istre.

Avion je nisko letio i pokušavao izvesti akrobacije u letu, nakon čega je udario u površinu mora i raspao se. Turisti koji su gledali s terase apartmana u Medulinu kažu da se vidio veliki stup vode, dok je osoba koja ih je vidjela iz veće blizine rekla kako je avion eksplodirao prije samog dodira s vodom, prenosi Regional Express.

Nakon toga velik broj brodica iz medulinske lučice uputio se na mjesto pada kako bi pomogao unesrećenima, ali prema riječima očevidaca nisu mogli napraviti ništa jer je dio aviona u kojemu su bile dvije osobe potonuo. Očevici tvrde da se nalaze u dijelu aviona koji je potonuo tristotinjak metara od obale.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene