U pucnjavi kod Slunja život su izgubile dvije osobe. Kako se neslužbeno doznaje, riječ je o mlađem bračnom paru.

Galerija


Dvije su osobe ubijene jutros u pucnjavi iz vatrenog oružja u obiteljskoj kući u Cetingradu, u Karlovačkoj županiji.

Vezani članci Policija Skandal kod Dubrovnika: Načelnik postaje seksualno uznemiravao najmanje četiri policajke Pritvoren mladić, ilustracija Drama u policijskoj postaji: Navijači nasrnuli na policajca, udarili ga šakom u glavu

Policija još ne iznosi detalje, ali kako neslužbeno doznajemo, riječ je o bračnom paru. Oboje su stari oko 35 godina, a za sobom su navodno ostavili troje malodobne djece.

"Svi smo u šoku. Tresemo se. Svi smo ih poznavali. Bili su krasna obitelj", potreseno nam govore mještani Cetingrada. "Jutros smo čuli sirene, mislili smo da je zbog migranata nešto. Ovom se nitko nije nadao. Tužno, ružno", kažu dalje.

Načelnica Općine Cetingrad Marina Kalić rekla je za Hinu da tu nije riječ o ugrožavanju opće sigurnosti, ilegalnim migracijama ili o nekom drugom oružanom obračunu, već o vrlo tragičnom obiteljskom nasilju.

Rukovođenje očevidom preuzelo je Županijsko državno odvjetništvo.  Svi tragovi za sada upućuju na to da je muškarac prvo ubio suprugu, a potom je presudio i sebi.

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Dubravko Skolan potvrdio je kako je muškarac već prijavljivan zbog prijetnje i nasilja u obitelji. Također doznajemo kako je imao zabranu prilaska svojoj obitelji.

Skolan kaže da će se tijela se uputiti na Zavod za sudsku medicinu da se "utvrdi vrijeme smrti i vještače strijelne rane" kako bi se "uz te i druge stručne radnje kriminalista i stručnjaka Zavoda za sudsku medicinu i Centra za kriminalistička vještačenja, sa sigurnošću utvrdilo što se i kada dogodilo".

''Naime, mi za sada ne možemo isključiti da je i netko treći ovo počinio. Zato uzimamo sve tragove, pa i one barutnih čestica. Ali mogu reći da u velikoj mjeri smatramo istinitom pretpostavku, posebno prema mjestu i položaju zatečenih mrtvih tijela, da se događaj odvijao usmrćenjem supruge i samoubojstvom muškarca“, izjavio je Hini zamjenik ŽDO-a Skolan.