Pištolj, ilustracija
Pištolj, ilustracija Foto: Getty Images

U državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu ispitan je 40-godišnjak koji je pucao iz vatrenog oružja u stanu. Nakon što je reagirala policija, otvorio je vatru na policajce. Određen mu je istražni zatvor.


40-godišnjak je 25. svibnja, u 00:38, pucao iz vatrenog oružja u svojem stanu u jednoj od zgrada u Slavonskom Brodu. Pucnjava je prijavljena policiji koja je izašla na teren.

Vezani članci Pucnjava u S. Brodu (Foto: Ivica Galović/PIXSELL) - 5 Policija cijelu noć tražila napadače: Pucali pred kafićem u Slavonskom Brodu, a zatim i nasrnuli i ozlijedili muškarca Pucnjava u Slavonskom Brodu (Foto: Pixsell, Ivica Galović) Policija traga za napadačem koji je ranio ugostitelja ispred njegova lokala

Nakon što su se došli policajci i od 40-godišnjaka zahtijevali da prestanje s pucnjavom iz vatrenog oružja, on je ispalio kroz ulazna vrata stana više hitaca. Time je oštetio zidove u hodniku i ugrozio živote policajaca.

Nakon višesatnih pregovora 40-godišnjak je izašao iz stana te je svladan i uhićen. Za njega je zatraženo određivanje istražnog zatvora zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo, što je sudac istrage uvažio i odredio mu istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu provest će istragu o cijelom događaju, a dokaže li mu se krivica, 40-godišnjaku prijeti kazna zatvora u trajanju do osam godina.