Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Protiv gradonačelnika Požege Vedrana Neferovića policija je podnijela optužni prijedlog za prekršaj remećenja javnog reda i mira te kaznenu prijavu zbog prijetnji novinaru portala 034portal.hr.


Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, policija je zaključila da je požeški gradonačelnik Vedran Neferović počinio prekršaj remećenja javnog reda i mira te kazneno dijelo prijetnje dok je napao novinara Mladena Mirkovića.

Vezani članci Policija, ilustracija Policija podnijela prijavu: Na Facebooku se predstavljala kao liječnica i dijelila lažne savjete Obiteljsko nasilje, ilustracija Prijavili nasilje nad ženom, a u policiji im rekli da ga mora prijaviti sama: "Šamarčina se čula na drugoj strani ceste"

Priopćenje policije prenosimo u cijelosti:

"Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je u petak,12. svibnja 2017. godine, oko 11 sati, u Požegi na Trgu Svetog Trojstva u prostorijama Grada Požege 44-godišnjak verbalno i tjelesno napao 25-godišnjaka zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog za počinjeni prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je policija sukladno čl. 130. Prekršajnog zakona izrekla mjeru opreza zabrane približavanja 25-godišnjaku u trajanju od 8 dana.

Također ga se sumnjiči i za kazneno djelo prijetnje za što se podnosi kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu", stoji u priopćenju PU požeško-slavonske.

Ranije tijekom popodneva, premijer Andrej Plenković oštro je osudio Neferovićev čin i zatražio od njega da se ispriča novinaru. Ujedno ga je i izbacio iz kampanje u nadolazećim lokalnim izborima.

Neferović je poručio da on ne žali ni za čim.