Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Državo sudbeno vijeće (DSV) produljilo je za još tri mjeseca suspenziju sucu Općinskog suda u Gvozdu Zvonimiru Josipoviću protiv kojega USKOK već dulje vrijeme vodi kazneni postupak zbog primanja mita.


Josipovića je prijavilo nekoliko osoba koje tvrde da ih je tražio
mito za usluge vezane uz njihove predmete na sudu u Gvozdu, a od dvije je navodno i primio mito.

Vezani članci Mislav Kolakušić - 4 Gdje je nestao Mislav Kolakušić? "Nije dobro kada radite protiv svoje zemlje, ni u jednoj situaciji" Slika nije dostupna Nakon što je bivši predsjednik završio u zatvoru, zemljom se širi val nasilja: Noću pljačkaju trgovine, prosvjednici marširaju naoružani štapovima

Nakon toga ministrica pravosuđa ga je razriješila dužnosti
predsjednika suda u Gvozdu, a DSV mu od listopada 2005. učestalo produljuje suspenziju čekujući dovršetak kaznenog postupka koji se vodi na zagrebačkom Županijskom sudu.

USKOK je, naime, u rujnu prošle godine protiv njega podigao optužnicu zbog primanja mita, prijevare i zlouporabe položaja.

Tereti ga se da je 2002., kao predsjednik suda i jedini sudac toga suda, od tužiteljice u jednoj parnici zatražio 10.000 njemačkih maraka mita, rekavši joj da je novac potreban za podmićivanje porote koja će suditi u njezinu korist.

Optužen je i da je u brakorazvodnoj parnici 2000. od tuženika uzeo 100 njemačkih maraka kako bi ubrzao postupak te da je 2003. od jedne stranke uzeo 250 eura za pravnu pomoć.