Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Prijeteći eksplozivom pokušao spriječiti ovrhu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon dvosatnih pregovora policiji se predao 58-godišnjak koji se s eksplozivnom napravom zatvorio u stan u Harambašićevoj ulici iz kojega je danas prijepodne trebao iseliti zbog ovrhe, doznaje se u zagrebačkoj policiji.

Glasnogovornica zagrebačke policije Aleksandra Ljuba kazala je da još nije poznato o kakvoj je eksplozivnoj napravi riječ.

Pročitajte i ovo Policija pronašla pištolj kod 38-godišnjakinje uhićena je Kod majke osmero djece u grudnjaku pronađen pištolj, u čarapi metci: "Nabavila sam pištolj toga jutra..." Eksploziv u gepeku (Foto: Ivica Ivić) Brat mu likvidiran u sačekuši Razgovarali smo s muškarcem koji je pronašao 2,5 kg eksploziva u prtljažniku: "Stalno mi prijete smrću. Jednom sam ispod brisača našao metak"

Muškarac se oko 11 sati zatvorio u stan u kući u Harambašićevoj ulici 58 u zagrebačkom naselju Maksimir, odakle je trebao iseliti zbog ovrhe. 

Zaključao je vrata i nije želio izaći, prijetivši da će se
raznijeti, kazala je Ljuba.

Policajci su na mjestu događaja bila od samog početka jer su, kako je uobičajeno, asistirali pri ovrsi, odnosno deložaciji iz stana. 

No, 58-godišnjak nije želio razgovarati s policajcima, no na predaju ga je nešto iza 13 sati ipak uspio nagovoriti pregovarač iz MUP-a.

Područje oko njegove kuće u to je vrijeme bilo blokirano, a napravu kojom je prijetio nakon predaje su odnijeli stručnjaci iz protueksplozivnog odjela.

Tijekom "krize" muškarac je u stanu bio sam, a u policiji kažu da im je i od ranije poznat zbog više kaznenih djela, poput prijevara, krađa, ali i krvnih delikata.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene