Prometna policija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell)
Prometna policija (Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell) Foto: Hrvoje Jelavi?/Pixsell

Policija je podnijela kaznenu prijavu protiv dvojice policijskih službenika za koje se sumnja da su zlorabili položaj i ovlasti te da su novac od kazne za prometni prekšaj na crikveničkom području zadržali za sebe, izvijestili su u petak iz Policijske uprave primorsko-goranske.


Protiv dvojice osumnjičenika, 41-godišnjaka i 48-godišnjaka, podnijeta je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) te su predani pritvorskom nadzorniku. Obojica policijskih službenika udaljeni su iz službe.

Vezani članci Meghan Markle Cipelice, haljinice, kompletići, šeširi: Otkriven vrtoglav iznos koji je Meghan nakon udaje potrošila na krpice Carinska policija (Foto: Dnevnik.hr) Prosvjetari pokrenuli lavinu: Veće koeficijente sad traže i carinici, Sindikat policije, pravosudni policajci...

Sumnja se da su kao policijski službenici tijekom obavljanja poslova nadzora i upravljanja prometa na cestama u studenom prošle godine na crikveničkom području zaustavili osobno vozilo, čiji je vozač prekoračio dozvoljenu brzinu kretanja.

Vozaču su na mjestu počinjenja prekršaja naplatili polovicu izrečene novčane kazne, odnosno 500 kuna, a kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su novac zadržali za sebe te da vozaču nisu izdali odgovarajuću potvrdu, niti prekršaj evidentirali u propisanim evidencijama, naveli su iz policije. (Hina)