Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija uhitila počinitelje

Prevarili tvrtku u Sisku za 20 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u samo nekoliko dana razotkrila već drugu gospodarsku prijevaru, a ovog puta radi se o iznosu 'teškom' gotovo 20 milijuna kuna.

Policijski službenici Odsjeka gospodarskog kriminaliteta ove policijske uprave, u suradnji s policijskim upravama požeško-slavonskom i zagrebačkom, proveli su kriminalistička istraživanja nad petoricom muškaraca u dobi od 37, 68, 34, 42 i 55 godina, koji su kao odgovorne osobe dviju tvrtki s područja Lipika počinili kazneno djelo prijevare u gospodarskom poslovanju na štetu tvrtke s područja Siska.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Prijevare i krivotvorenja Đurđevac: Istraga gospodarskog kriminala 'teškog' 8,8 milijuna kuna Slika nije dostupna Na štetu tvrtke iz Zagreba 67-godišnjak osumnjičen za prijevaru vrijednu 500 000 kuna

>> S dva lažna virmana Mercatoru digli milijun kuna!

Osumnjičeni 37-godišnjak, 68-godišnjak i 34-godišnjak su kao odgovorne osobe u lipičkim tvrtkama, u srpnju prošle godine, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi za svoje tvrtke, s oštećenom tvrtkom sa sisačkog područja sklopili sporazum za prijenos poslovnih udjela i ugovora o kupoprodaji nekretnina u ukupnoj vrijednosti od 19.759.292,00 kuna, izvijestila je PU sisačko-moslavačka.

Doveli ih u zabludu

Za plaćanje tih preuzetih obveza, izdali su bianco zadužnice i mjenice, koje se po dospijeću naplate nisu mogle naplatiti, jer na računu nije bilo novčanih sredstava. Time su odgovorne osobe i vlasnike oštećene tvrtke sa sisačkog područja, osumnjičeni doveli u zabludu da im ovi prenesu u vlasništvo poslovne udjele i nekretnine svoje tvrtke.

Preostali dvojac osumnjičenih predstavili su se kao menadžer i zakonski zastupnik tvrtke iz Lipika. Osumnjičeni 42-godišnjak predstavio se kao projekt menadžer te tvrtke i vodio pregovore u vezi sa sklapanjem i realizacijom sporazuma, dok je 55-godišnjak kao zakonski zastupnik iste tvrtke od početka 2008. godine do srpnja te iste godine, također sudjelovao pri sastavljanju sporazuma, vršio pripremu i dostavu dokumentacije o bonitetu svoje tvrtke te davao stručne upute i savjete.

Pronađena poslovna dokumentacija i pečati oštećene tvrtke

Izvršenom pretragom poslovnog prostora lipičke tvrtke, kao i pretragom stanova kod 42-godišnjaka i 55-godišnjaka pronađena je poslovna dokumentacija i pečati oštećene tvrtke. Jučer, 30. studenog svi osumnjičeni su uhićeni te su nakon provedenog kriminalističkog istraživanja danas uz kaznenu prijavu dovedeni istražnom sucu Županijskog suda u Sisku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene