Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nevjerojatna prijevara

S dva lažna virmana Mercatoru digli milijun kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petorica muškaraca uhićena su zbog novčanih prijevara ukupne vrijednosti gotovo milijun kuna.

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima PU osječko baranjske, sisačko moslavačke, vukovarsko-srijemske i zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcima u dobi od 23, 24, 38, 39, 41 i 43 godina te ih se tereti za kaznena djela prijevare na štetu tvrtke Mercator, sa sjedištem u Velikoj Gorici.

Pročitajte i ovo Novac - 1 Bugarski kriminalci Varali su državu gotovo pet godina i digli 54 milijuna na naknadama za nezaposlene: "Sustav su tretirali kao bankomat" Ilustracija Osmero u istražnom zatvoru Uskok objavio kako su dvije skupine uvozile luksuzne aute i varale na porezu: Državu ukupno oštetili za najmanje milijun eura

>> Pljačka stoljeća: Zaštitar nestao s 11 milijuna eura

Sve je krenulo tijekom listopada, akd je 39-godišnji osumnjičenik od osumnjičenog 24-godišnjaka zatražio uslugu. Naime od njega je tražio da mu posudi svoju karticu tekućeg računa, kako bi na njega prebacio poveći novčani iznos, uz obećanje kako će mu tu uslugu i adekvatno novčano nadoknaditi. Kako je 24-godišnjak pristao, dogovoren je sastanak s još trojicom osumnjičenika, na kojem je jedan od trojice, 41-godišnjak, 39-godišnjaku predao dva krivotvorena virmana, jedan na iznos od oko 374 tisuće kuna, drugi na iznos od oko 584 tisuće kuna.

Policija uhitila petoricu, za jednim se traga

Oba novčana iznosa koji su navedeni, bili su prebačeni s računa Mercatora na račun 24-godišnjaka, za što se pobrinuo sam 39-godišnji osumnjičeni. Mladić koji mu je posudio bankovnu karticu, taj je iznos sa računa podigao i predao ga osumnjičenom i za sada policiji nepoznatoj osobi. Preostali dio novca, 24-godišnjak je na traženje 41-godišnjeg osumnjičenika 21. listopada prebacio na račun tvrtke sa sjedištem u Obrovcu. Radilo se o 559 tisuća kuna, koje je istog dana podigao 38-godišnji vlasnik iste tvrtke.

Od navedene šestorke i raspisane potrage, uhićena su petorica osumnjičenika, dok se za 41-godišnjakom i dalje traga. Četvorica uhićenika dovedeni su u Istražni centar Županijskog suda u Zagrebu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene