Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljsko nasilje

Pred maloljetnom kćeri mlatio suprugu, vrijeđao je i prijetio oružjem, nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na dvije godine zatvora nepravomoćno je osuđen Davor F. iz Splita, zbog višestrukog obiteljskog nasilja, prijetnji suprugi i ugrožavanju prava njihove maloljetne kćeri.

Zbog povrede djetetovih prava, obiteljskog nasilja i pokušaja nanošenja teške tjelesne ozljede, Općinski sud u Splitu nepravomoćno je osudio Davora F. na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godinu dana, prenosi Slobodna Dalmacija.

Pročitajte i ovo Žrtva nasilja ide u zatvor na 2,5 godine Žrtva Damira Škare o konačnoj presudi za silovanje: "Pravda je nekako spora, ali je pravedna, dostižna" Motociklist naletio na pješaka Vozači, oprez! Prometna nesreća u Splitu: Ima ozlijeđenih, dio ceste zatvoren za sav promet

On ipak neće u zatvoru provesti dvije godine, već će kako je sud odlučio, u zatvoru provesti godinu dana te će za drugu godinu dana zatvora dobiti rok kušnje od tri godine, odnosno ako u te tri godine ne počini novo kazneno djelo, neće morati na izdržavanje i druge godine zatvora.

Davor F. osuđen je zbog obiteljskog nasilja, kojem je svjedočila i njegova maloljetna kći.

On je od 1. siječnja 2016. godine do 23. rujna 2017. godine u stanu u Klisu, učestalo vrijeđao bivšu suprugu i prijetio joj da će je ubiti. Svemu je svjedočila i njihova maloljetna kći.

Krajem rujna 2017. godine, u alkoholiziranom je stanju prvo verbalno napao suprugu ispred prostorija NK Uskok, a onda je zgrabio oko vrata te je tri puta udario glavom o glavu. Nesretna se žena uspjela otrgnuti, no on ju je sustigao, opet je zgrabio oko vrata i udario šakom u glavu. Nakon toga ju je i ključem automobila ubo u lijevi obraz.

Ludilo tu nije prestalo jer je maloljetnu kćer, koja je svemu navedenom svjedočila odveo kući, zaključao ulazna vrata i krenuo razbijati inventar po kući, pritom na stol izvadivši i dva komada vatrenog oružja. Ponovno je prijetio da će ubiti suprugu, a ubrzo je intervenirala i specijalna policija. Nakon njihovog dolaska, nasilni je Davor F. pustio kćer da izađe iz kuće, no pregovori s policijom trajali su više sati da bi se kasno navečer isti i predao vlastima.

Osuđenik se žalio sudu naglasivši kako je njegova bivša supruga izjavila da ga se ne boji te da je rekla kako je prema kćeri iskazivao izuzetnu roditeljsku pažnju i očinsku skrb. Istaknuo je da nikad nije bio prijavljen za obiteljsko nasilje, a njegov odvjetnik opisani je događaj s kraja rujna 2017. godine okarakterizirao kao "obilježjima prekršajne odgovornosti" te se pozvao na Zakon o prekršajima protiv nasilja u obitelji.

Na redu je Županijski sud u Splitu.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene