Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U lakirnici Tvornice drvne industrije 'Valis Fagus' u Požegi jutros oko četiri sata buknuo je požar u kojemu nitko nije ozlijeđen, ali šteta je velika i procjenjuje se na pola milijuna eura.


U gašenju požara koji je lokaliziran jutros u 7,20 sati sudjelovalo je dvadesetak vatrogasaca. 'Krov lakirnice već je bio urušen te smo zaštitili drugi objekt, pogon i skladište namještaja kako se vatra ne bi proširila. Kada smo došli, požar se već bio jako razbuktao', rekao je zamjenik zapovjednika požeške javne vatrogasne postrojbe Kristijan Perković. Cijela lakirnica je izgorjela i krovna konstrukcija se urušila, no, unatoč tomu, u proizvodnji neće biti zastoja te će stranim i domaćim kupcima sve obveze biti podmirene na vrijeme budući da će se proizvodnja nastaviti u halama 'Spin Valisa', rekao je Marko Žmira, direktor 'Valis Fagusa', tvrtke kćeri 'Spin Valisa'.

Vezani članci Slijetanje aviona, ilustracija Na korak do teške tragedije u Zračnoj luci Split: Oštećen avion, istraga u tijeku Policija u šumi, ilustracija Tragedija u šumi kod Požege: Stablo palo na drvosječu i ubilo ga

Imamo narudžbe stranih i domaćih kupaca i zato nam je najvažnije poštovati ugovorne obveze. Pokušat ćemo to zajedno odraditi, računamo da ćemo štetu nadoknaditi u sljedećih mjesec-dva, a proizvodnja će već sutra biti nastavljena, rekao je direktor 'Spin Valisa' Zdravko Jelčić. Tvornicu 'Valis Fagus' je obišao i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je najavio da će grad tu tvornicu do kraja godine osloboditi plaćanja komunalne naknade. Očevidom će se utvrditi uzrok požara u lakirnici 'Valis Fagusa' koja je gorjela i prije tri godine. (Hina)